9.7 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоЕвропаКатая сложи край на мечтата на Черноморец за ФИБА Къп (видео)

Катая сложи край на мечтата на Черноморец за ФИБА Къп (видео)

Загубата на "акулите" срещу финландците са оказа решаваща

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черноморец допусна първа загуба в квалификацията за ФИБА Къп, която се провежда във Финландия. Селекцията на Васил Евтимов отстъпи на Катая с 85:96 в последния мач от група D на пресявките.

И ОЩЕ: Вицешампионите имат баланс от 1-1, подобно на Катая и Борас. Бургазлии обаче остават последни в своя поток, заради по-лоша точкова разлика – (194-201) – 7. Катая е лидер с разлика от +4, докато Борас е +3.

НАЙ-ДОБРИ: Травис МакКонико приключи с 24 точки и 7 асистенции за Черноморец. Христо Захариев добави 18. Андрей Иванов се отчете с 16 точки.

Аманзе Егекезе бе най-добър за Катая с 26 точки и 7 борби. Нике Сибанде вкара 23. Туомас Хирвонен се разписа с 21 точки и 5 асистенции. Томас Тумба остана с 11.

КЛЮЧЪТ: Финландците бяха безпощадни в стрелбата от тройката – 17/38 срещу 6/21 за „акулите“. Освен това, Катая имаше и повече откраднати топки – 9 срещу 3 за Черноморец.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Черноморец ще съсредоточи усилията си в българския шампионат. Първият мач на бургазлии в родния елит през 2023/2024 ще бъде на 9 октомври (понеделник) от 19.00 ч. срещу Берое в зала „Общинска“, в Стара Загора.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНОМОРЕЦ – КАТАЯ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани