15.7 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияЙордан Янков: Не ни достигна опит

Йордан Янков: Не ни достигна опит

Това, което най-много ме радва, е, че показахме характер в тези три мача, коментира наставникът на Академик Пловдив

Искам да поздравя публиката, защото в Ботевград винаги е удоволствие да играеш тук, тъй като феновете винаги са шумни и показват кога някой треньор или съдия не е прав. Много ерудирана публика. Може би две притежания не ни достигнаха да вкараме мача в продължение или дори да победим. Не ни достигна опит. Един треньор може само да се гордее със своите играчи, когато показват желание, опит и характер. Имаше някои ситуации, в които Николай Титков и Томислав Минков показаха една незрялост, но не ги виня. Това е абсолютно нормално, надявам се в следващите години да работят върху тези неща и да им се дава шанс, независимо къде играят„, коментира треньорът на Академик Йордан Янков след загубата от Балкан с 55:61 на 1/4-финалите в НБЛ.

За мен разликата беше, че имаше момент от 3-4 минути при 41:41, когато и двата отбора не вкарахме кош. Това беше моментът, в който имахме някои стрелби, които трябваше да отбележим. Ако бяхме отворили разлика, щяхме да ги пратим под още по-голямо напрежение. Тони Гуджино трябваше да стреля накрая. Той се бори мъжки и прецених, че трябваше последните стрелби да са за него. Имаше резерви в този мач, което е нормално. Васил Бачев не успя да се отпуши от тройката, Николай Титков също имаше проблеми. Като цяло успеваемостта ни куцаше“, добави наставникът на пловдивчани.

За мен менталните закачки в спортните зали трябва да ги има още повече, защото хората се интересуват не само от баскетбола, ами от това кой как надъхва своя отбор. Не смятам, че ние сме използвали нещо, което не е феърплей в тази серия. Ние нямаме нищо към Балкан. Както сме към този отбор, така сме и към останалите„, каза още Йордан Янков.

Отговорът дали оставам начело на Академик ще бъде запазен за идните седмици и месеци, защото искам да си почина от баскетбола и да отделя малко повече време на моето семейство. Смятам, че момчетата също искат да се отърсят от него. След 1-2 седмици отново ще започнем да мислим за бъдещето и след това ще видим как стоят нещата от гледна точка на селекцията. Този сезон беше изпълнен с доста резерви от наша страна. Имахме доста проблеми през целия сезон, не само заради тежката програма, а с контузени играчи. Това, което най-много ме радва, е, че показахме характер в тези три мача и бяхме на съвсем малко от класиране на полуфинал”, завърши Йордан Янков.

Балкан е последният полуфиналист в НБЛ

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани