10.7 C
София
събота, май 11, 2024
НачалоБългарияЙордан Янков: Искам тази победа да я посветя на моя син Димитър

Йордан Янков: Искам тази победа да я посветя на моя син Димитър

Израстваме като отбор, смята треньорът на Академик

Много интересен двубой, особено за публиката. За нас треньорите беше изключително напрегнато през цялото време, защото резултатът беше винаги близък. На първо място искам да поздравя момчетата от отбора. Те показаха страхотен характер. Черноморец е много добър отбор и въпреки проблемите, които има, игра много силно. Искам тази победа да я посветя на моя син Димитър, който се роди на 22 декември„, заяви треньорът на Академик Йордан Янков след успеха над Черноморец с 87:82 в двубой от НБЛ. 

Академик измъкна успеха в драма с Черноморец (видео)

„Аз смятам, че израстваме като отбор. Трябва ни време и не мога да кажа, че точно това искам да видя в края на сезона, но смятам, че е крачка напред. Играем по-зряло и виждаме къде са слабите страни на отборите. Имахме моменти от мача, в които водехме със 7 – 10 точки, но въпросът е оттук нататък да се опитваме да задържим тази разлика“, каза още наставникът на пловдивчани, които са с баланс от 3-9. 

„Успях да завъртя всичките момчета. Не искам да отличавам никого, но много се радвам, че Васко Бачев успява да влезе в ролята на един много успешен пойнтгард. Много е трудно преобразяването от позиция две на позиция едно, защото на тези играчи в главата им е повече да стреля, да вкарват, а сега когато трябва да организира отбора, му е трудно, но този път има 9 асистенции, което е похвално и помага изключително много на отбора. Омар пострада на тренировка, лошо падна на опашката си и затова не игра. Надявам се за мача с Ямбол да е на линия„, завърши Йордан Янков. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани