10.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияРилски спортист - Академик Пловдив - два отбора, които знаят какво е...

Рилски спортист – Академик Пловдив – два отбора, които знаят какво е битка до самия край

Четири поредни победи за самоковци през сезона във всички турнири, но пловдивчани едва ли ще се примирят с тази серия

Полуфиналите в НБЛ продължават и днес. В 19.00 ч. в „Арена Самоков“ Рилски спортист и Академик Пловдив ще поставят начало на дуелите помежду си, а победителят от тях ще се бори за златото в шампионата през този сезон. Срещата можете да наблюдавате в ефира на Max Sport 2.

Вторият полуфинал в НБЛ противоставя носителя на Купа България 2021 и финалиста в Delasport Балканска лига. Макар и за няколко месеца, двата състава успяха да изградят история в своето съперничество.

Ето и каква е тя:

Мачовете

В първенството Рилецо и Академик са играли три пъти през този сезон. През октомври тимът на Людмил Хаджисотиров мина през две продължения в Пловдив, но оцеля след 99:89. В Самоков през януари победата отново бе Рилецо след 97:77. Третият успех на самоковци над съперника дойде в зала „Сила“ през март след 100:82. Рилецо ликува и в 1/4-финала за Купата на България, след като побеждава пловдивчани с 87:78 насред Панагюрище.

Статистиката

Срещу себе си Академик ще има най-доброто нападение в родния елит, като Рилски вкарва средно по 94 точки на мач. Тимът от Самоков прави и най-много асистенции – по 22.4. От своя страна пловдивчани са отборът с най-много борби в защита и в нападение – по 11. Селекцията на Йордан Янков е на върха и по чадъри – по 3. Всъщност, битката под двата ринга ще бъде от ключово значение, защото това са два от отборите в Топ 3 по борби в шампионата (б.а. – Рилски има по 38, докато Академик е с по 37.5).

Играчите

Брендън Браун, Павлин Иванов, Николас Карвачо и Алекс Симеонов са играчите, върху които трябва да обърне внимание защитата на Академик в тази серия. И четиримата имаха ключови изяви за победите на Рилецо през сезона. Ако не искат да загубят на старта на полуфиналите в НБЛ, от лагера на самоковци ще трябва да лимитират Васил Бачев, Йере Вучица и Обрад Томич, които неизменно бяха сред основните реализатори за тима си срещу Рилски до момента през 2020/2021.

В серията се играе до три победи от пет двубоя

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани