10.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоБългарияАкадемик измъкна успеха в драма с Черноморец (видео)

Академик измъкна успеха в драма с Черноморец (видео)

Васил Евтимов не изгледа от пейката до края срещата в Пловдив, след като бе изгонен във финалните секунди

КАКВО СЕ СЛУЧИ: В предпоследния за 2022 г. мач в НБЛ Академик измъкна победата срещу Черноморец след 87:82 след драма в своята зала „Сила“, в Пловдив. Отборът на Йордан Янков е с баланс от 3-9 и се изкачи на девето място в класирането, докато бургазлии са шести с 5 успеха и 7 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Васил Бачев даде тон на Академик с 21 точки и 9 асистенции. Джейлън Минет добави 14. Александър Милов се отчете с 12 точки и 5 борби. С по 10 се разписаха Махмут Давидов и Тони Гуджино, като двамата грабнаха съответно по 8 и 6 борби.

Георги Боянов бе най-добър за Черноморец с 26 точки, 7 борби и 7 откраднати топки. Мунис Туту остави срещу името си 23, допълнени от 5 борби и 11 асистенции. Кинг Революшън финишира с 14.

КЛЮЧЪТ: През първото полувреме двата отбора си размениха по една част, като след 20 минути игра Академик имаше крехък аванс от 3 точки за 48:45, дошъл след успешен наказателен удар на Александър Милов и кош на Махмут Давидов.

След паузата Георги Боянов, Мунис Туту и Кинг Революшън изведоха Черноморец напред за 51:49. Пловдивчани отвърнаха със серия от 7-2, дело на Васил Бачев, Джейлън Минет и Томислав Минков, за да си върнат лидерството за 59:53. „Акулите“ не се отказаха и изравниха за 59:59, но Джейлън Минет и Махмут Давидов фиксираха 64:60 за Академик след 30 минути.

В последната четвърт Георги Боянов, Кинг Революшън и Макол Моайен донесоха нов обрат на Черноморец за 71:67. Пловдивчани продължиха да настояват и се пребориха за още едно равенство – 73:73, дошло след забивка на Кръстан Кръстанов. Берк Мехмед и Георги Боянов бяха точни от другата страна, а Черноморец вече бе с 6 напред. Тони Гуджино и Кръстан Кръстанов дадоха нов импулс на домакините за 79:79 46 секунди преди сирената. Тройка на Мунис Туту прати лидерството в графата на Черноморец за 82:79, но тя бе върната от Александър Милов, като последният изпълни и наказателен удар след фаул на Кинг Революшън. Това даде преднина от 1 точка на Академик 16 секунди преди края. Последва пропуск от средно разстояние на Мунис Туту, след което Васил Бачев овладя борбата и бе маркирано нарушение на Георги Боянов. Секунди по-късно треньорът на гостите Васил Евтимов бе изгонен, след като изрази бурно несъгласието си с решението на съдиите. Четири поредни успешни наказателни удара на Васил Бачев оформиха крайното 87:82 в полза на Академик.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 7 януари 2023 г. Академик Пловдив ще излезе срещу Ямбол, докато два дни по-късно (б.а. – на 9 януари) Черноморец ще гостува на Рилски спортист. 

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК ПЛОВДИВ – ЧЕРНОМОРЕЦ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани