5.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЛайфстайлЙордан Минчев показа умения в кухнята на шеф Андре Токев (видео)

Йордан Минчев показа умения в кухнята на шеф Андре Токев (видео)

Крилото разкри и какво обича да похапва

Националът на България Йордан Минчев е все още много млад, но е натрупал солиден опит на игрището, както в България, така и извън граница. Спортното му обогатяване през годините го е запознало с различни културни ценности, включително и с различни видове кулинарно изкуство. Това стана ясно по време на срещата му с популярния шеф готвач Андре Токев.

Докато приготвяха „Крем супа от бял боб и целина“, шеф Андре Токев и Йордан Минчев поговориха за начина на хранене на спортистите, обсъдиха дали голяма част от тях спазват жестоки режими или просто могат да се хранят балансирано – вкусно и здравословно.

Като цяло съм фен на крем супите, защото са лесни за храносмилане“, споделя Йордан Минчев.

Ограничавам се, но не спазвам нещо строго диетично, защото на мен ми трябва реално от всичко – калории, въглехидрати, протеин. В нашия спорт се изисква доста сила“, казва още шампионът в НБЛ с Левски Лукойл от миналия сезон.

Кулинарното приключение „Рецепти от топ спортисти“ е част от дейностите по проекта на Асоциация „Докосни дъгата“ и Министерството на младежта и спорта – „Младите хора – бъдещето на България – отговорни и активни“. В кухнята на Шеф Андре Токев влизат общо 13 от най-добрите спортисти на България, които споделят своите здравословни формули за успех. Всички техни рецепти ще бъдат събрани в книга, която ще бъде разпространена в училища и библиотеки в цялата страна, за да бъде от полза на българските младежи.

Ето и цялото гостуване на Йордан Минчев при Андре Токев:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани