9.7 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияЙовица Арсич: Загубихме си фокуса

Йовица Арсич: Загубихме си фокуса

Не може да се разчита на победа без да си фокусиран в твоите задачи, заяви треньорът на Балкан

Имахме притеснения и преди мача, защото Ямбол е добър отбор. По-силен от това, което беше преди 3 месеца, защото са добре тренирани и сега имаха повече състезатели в ротацията. Ние малко заспахме, 10 точки и мислим, че двубоят е свършил. Другото е късата ни ротация. Играчите се изморяват и чакат края на срещата. Загубихме си фокуса. Няколко лесни контраатаки, няколко изпуснати положения срещу зона и влизаме в някаква изнервена ситуация, в която не трябва да попадаме. Добре е, че бихме, защото нямаше да съм много изненадан, ако паднем„, заяви треньорът на Балкан Йовица Арсич след успеха на тима си над Ямбол с 85:70.

„След турнира нямаме силна тренировка, защото нямаме 10 здрави състезатели, за да може да се тренира. Това е проблем, който имахме дълъг период и това се усети, защото защитата не беше на ниво. Те вкараха 40 точки, а ние имахме общо може би 3 или 4 фаула. Точно по начин, по който изиграхме мача срещу Сибиу. Няма агресия и е проблем. Когато започна да играем по-агресивно и да се фокусираме върху задачите, които имаме поставени, тогава нещата си идват на място. Това е по-лесно, отколкото очаквах. Нямаше да съм изненадан, ако треперихме до последна секунда. Те имаха по-добра ротация. Вече са здрави, момчетата играят и не е лесно. Не може да се разчита на победа без да си фокусиран в твоите задачи„, каза още наставникът на ботевградчани.

След Европа Балкан се върна към задачите с победа №10 в НБЛ (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани