5.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияИсторически първи бронз за Академик в НБЛ (видео)

Исторически първи бронз за Академик в НБЛ (видео)

Пловдивчани биха Балкан в Ботевград за втория си медал през този сезон

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Aкадемик написа нова страница в своята история, завоювайки първи бронз в НБЛ. В „Арена Ботевград“ пловдивчани надвиха Балкан с 87:84 като гости и сложиха точка на спора в серията за 3/4-то място в родния шампионат след 2-1 победи.

И ОЩЕ: Първият сезон на Йордан Янков начело на Академик приключва и със сребро в Delasport Балканска лига, където отборът му се бори храбро, но отстъпи на Апоел Холон във финала. За ботевградчани остава утехата от 1/4-финала във ФИБА Къп.

НАЙ-ДОБРИ: Йере Вучица днес вкара 22 точки за Академик Пловдив плюс 8 борби. Тони Гуджино се включи от пейката със 17 и 8 борби. Васил Бачев, Обрад Томич и Николай Титков добавиха по 10 точки.

Димитър Димитров бе най-добър за Балкан с 21 точки и 10 борби. Станимир Маринов се разписа с 18 и 5 борби. Дарко Балабан се отчете с 13 точки. С 10, 5 борби и 7 асистенции остана Божидар Аврамов.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: След няколко смени на водачеството през първите 10 минути Балкан все пак излезе напред със 17:15 след кош на Божидар Аврамов. През втория период ситуацията се повтори преди домакините да дръпнат с 34:29 чрез Дарко Балабан и Божидар Аврамов, но Академик отвърна чрез Йере Вучица за 33:34.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата ботевградчани направиха серия от 9-2, дело на Дарко Балабан, Димитър Димитров и Сияни Чеймбърс, за 42:35 в своя полза. Пловдивчани обаче не се отказваха и се върнаха чрез Николай Титков и Николай Николов за 42:42. Играта вървеше кош за кош преди Балкан да фиксира 53:47 след успешни акции на Денислав Вутев, Станимир Маринов и Димитър Димитров. Гостите продължиха да дишат във врата на съперника и чрез Томислав Минков, Тони Гуджино, Джахий Карсън и Мартин Сотиров обърнаха за 60:58. През последната четвърт селекцията от Пловдив поведе с 5 точки след тройка на Тони Гуджино. Балкан все пак успя да ги заличи, но Йере Вучица бе точен за 72:67 в полза на Академик. „Зелените“ се върнаха отново чрез Божидар Аврамов и Димитър Димитров за 72:72. 7 бързи точки на Гуджино и Вучица обаче донесоха нов превес на пловдивчани за 79:72, а това се оказа достатъчно.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ 

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани