13.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългари в чужбинаЕстудиантес на Емил Стоилов сред изпадащите в Испания

Естудиантес на Емил Стоилов сред изпадащите в Испания

Това се случва за първи път в историята на клуба от Мадрид

Естудиантес на Емил Стоилов се сбогува с мястото си в испанския елит. Тимът на юношеския национал не успя да се спаси, след като Билбао победи Ховентут с 94:73 в мач от последния кръг на редовния сезон в ACB лигата.

За първи път в историята си Естудиантес ще играе в лига LEB Oro през следващия сезон. Тимът от Мадрид е един от трите, които са били част от елита на испанския баскетбол от 1957 г. насам, заедно с Реал и Ховентут. През 2016 и 2019 г. отборът отново бе сред последните в подреждането, но успя да запази позицията си в шампионата след откази на тимовете от по-долната дивизия.

След края на 2020/2021 в ACB лигата Естудиантес финишира с баланс от 9-27, което му отрежда 18-то място в класирането. В последния си двубой селекцията на Йота Куспинера отстъпи на Бургос с 82:88.

През този сезон Емил Стоилов участва в 9 мача на Естудиантес в испанската ACB лига, като записва средно по 0.2 точки, 0.6 борби и 0.1 асистенции. За българина това бе първа година в професионалния баскетбол.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани