12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНБАИсторическа първа титла за Чикаго Скай в WNBA (видео)

Историческа първа титла за Чикаго Скай в WNBA (видео)

Кандис Паркър и компания сложиха точка на спора с Финикс Меркюри с 3-1 победи

По-малко от два дни преди старта на юбилейния 75-сезон в НБА, WNBA излъчи своя шампион. Върхът при дамите е за Чикаго Скай, който ликува със златото за първи път в своята история. 

Момичетата на треньора Джеймс Уейд надвиха Финикс Меркюри с 80:74 у дома в мач №4 от финалите и след 3-1 победи в серията сложиха точка на спора за първото място.

Али Куигли наниза 26 точки за Чикаго Скай. Кандис Паркър, която се завърна у дома след 13 сезона и титлата в женската НБА с Лос Анджелис Спаркс през 2016 г., добави 16, 13 борби и 5 асистенции. Кеалия Купър и Кортни Вандерслут приключиха с по 10 точки, като втората остана на крачка от трипъл-дабъл след 9 борби и 15 асистенции. Първата пък бе избрана за MVP на финалите. 

Бритни Гринър бе най-добра за Финикс Меркюри с 28 точки и 7 борби. Скайлър Дигинс-Смит и Диана Таураси останаха с по 16.

Домакините заличиха пасив от 7 точки през последната четвърт, използвайки серия от 9-0 и излязоха напред с 2 точки. Стефани Долсън увеличи аванса на Скай до 76:72, а кош и два успешни наказателни удара на Кортни Вандерслут оформиха крайното 80:74.

СТАТИСТИКА ОТ ЧИКАГО СКАЙ – ФИНИКС МЕРКЮРИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани