7.9 C
София
неделя, май 5, 2024
НачалоЕвропаИспания срещу Белгия на финала на европейското за жени (видео)

Испания срещу Белгия на финала на европейското за жени (видео)

Двата тима елиминираха съответно Унгария и Франция

Испания и Белгия ще си оспорват титлата на европейското първенство за жени. Това се случи, след като двата отбора спечелиха срещите си от 1/2-финалите от шампионата на Стария континент при дамите.

Женската формация на „Ла Фурия“ си гарантира място в дуела за златото на европейско за четвърти път в последните му шест издания. За да го направят, испанките се справиха с Унгария с 69:60 в първия полуфинал, който се проведе в „Арена Стожице“. Алба Торенс наниза 27 точки за Испания, включително 5 тройки. Майте Касорла добави 16 и 6 асистенции. Паола Гинзо се отчете с 10 точки. За унгарките Агнеш Щудер бе най-добра с 13 точки, 6 борби и 5 асистенции. Чеша Гори остана с 12 и 6 борби.

Белгия пренаписа историята си и достигна до финал на Евробаскет за жени за първи път в историята си. „Котките“ отказаха Франция с 67:63 във втория полуфинал на надпреварата, изигран в Любляна. Ема Месеман даде тон на победителките с 24 точки, 6 борби и 5 асистенции. Джули Ванло приключи с 18 и 5 борби. Джули Алеманд регистрира 10 точки. Сандрин Груда бе най-резултатна за Франция със 17 точки. Алексия Шартеро остави срещу името си 13.

ПРОГРАМА: 

неделя (25 юни):

Мач за бронза:

Унгария – Франция – 18.00 ч.

Финал:

Испания – Белгия – 21.00 ч.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани