11.2 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългари в чужбинаИлиан Евтимов със запазено място в историята на Елан Шалон във Франция...

Илиан Евтимов със запазено място в историята на Елан Шалон във Франция (видео)

Екипът на бившия баскетболист с №12 бе изваден от употреба

Един от българските баскетболисти, постигали успехи в едно от най-добрите първенства в Европа – френското, Илиан Евтимов получи заслужено признание за представянето си. Един от бившите отбори на бившето крило – Eлан Шалон извади от употреба екипа му с №12. 

Събитието се проведе преди ден, преди домакинството на Елан Шалон от лига ПРО Б срещу Еврьо, спечеленo от гостите с 92:90. В присъствието на своето семейство Илиан Евтимов преживя емоционално церемонията, а екипът му се издигна високо в зала „Льо Колизе“. Единствено брат му Васил Евтимов не успя да бъде до него, тъй като неговият Черноморец игра в НБЛ срещу Берое в събота вечерта.

Илиан Евтимов защитава цветовете на Елан Шалон от 2010 до 2016 г. С този тим той става шампион на Франция през 2012 г., а освен това има и 2 Купи на страната и 1 Купа на Лидерите. MVP на финалите във френската Купа през 2012 г. С Шалон по-малкият син на легендата Илия Евтимов има и мачове в Евролигата.

В кариерата си Илиан Евтимов преминава още през испанския Естудиантес, италианския Виртус Болоня, немския Скайланърс, кипърския АЕЛ Лимасол, френския Шоле, както и през българския Левски.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани