9.6 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоБългарияЛевски отказа Ямбол в последните две минути (видео)

Левски отказа Ямбол в последните две минути (видео)

4 поред за "сините" в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски записа четвърта поредна победа в НБЛ. Отборът на Тити Папазов се справи със съпротивата на Ямбол с 81:78 като гост в мач от 24 кръг в родния шампионат. „Сините“ са трети с баланс от 17-7, докато селекцията на Тони Дечев има 8 успеха и 16 поражения и заема осмо място.

НАЙ-ДОБРИ: Зейн Ноулс бе много полезен и оформи дабъл-дабъл за Левски – 20 точки и 11 борби. Венцислав Петков и Адонте Паркър добавиха по 18. Николай Михайлов се включи силно от пейката с 13 точки и 7 борби. Цветомир Чернокожев грабна 10 борби.

Джеремая Пейдж бе най-резултатен за Ямбол с 23 точки и 5 асистенции. Алонзо Кембъл финишира със 17 и 11 борби. Кръстан Кръстанов остана с 16 точки и 6 борби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: След равностойни първи 10 минути гостите все пак взеха минимален аванс за 25:23 след кош на Адонте Паркър. През втория период ямболии на няколко пъти повеждаха с 2-3 точки след успешни акции на Алонзо Кембъл, Георги Герганов и Джеремая Пейдж, но Левски не се огъваше и връщаше интригата чрез Зейн Ноулс, Николай Михайлов и Венцислав Петков. 29 секунди преди почивката Ноулс изведе столичани до 47:44, но Джеремая Пейдж с далечен снаряд фиксира 47:47 след 20 минути.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата нито един от двата отбора не взимаше превес, но шампионите все пак излязоха напред 4 точки чрез Николай Михайлов и Адонте Паркър. Джеремая Пейдж остави надежди на Ямбол след 60:61. През последната четвърт Левски направи серия от 6-0 за 67:60, но ямболии не се отказваха и изравниха за 68:68 с помощта на Алонзо Кембъл. Константин Тошков и Джеремая Пейдж отново поставиха Ямбол на лидерска позиция за 73:70, но съперникът отвърна чрез Зейн Ноулс, Николай Михайлов и Венцислав Петков 77:73, като до края издържа.

И ОЩЕ: Левски бе в Ямбол без Ивица Радич, докато домакините все още не могат да разчитат на Тадж Ридли и По Брайънт.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 16 април Левски ще приеме Спартак Плевен, а Ямбол ще гостува на Академик Пловдив.

СТАТИСТИКА ОТ ЯМБОЛ – ЛЕВСКИ

Вижте пълен запис на двубоя:

 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани