18.3 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияИзпратиха в последния му път легендата Валентин Лазаров

Изпратиха в последния му път легендата Валентин Лазаров

ФИБА и Евролигата почетоха паметта на легендарния съдия

Скромно изпращане в последния си път получи едно от най-големите светила в българския баскетбол и световното съдийство Валентин Лазаров. Заради извънредната епидемична ситуация семейството на члена на Залата на славата на ФИБА пожела скромно погребение в изключително тесен кръг.

Дистанционно, с венци, почитта си към паметта му изразиха от ФИБА Европа и Евролигата в лицето на шефа на съдиите на организацията – Ричард Стоукс.


Тино, както бе известен Лазаров, ни напусна на 28 декември след тежко боледуване. Смъртта му разстрои баскетболното семейство в България, а също и рефери и ученици по цял свят.

Президентът на ФИБА Тургай Демирел сподели следното:

Ще помним Валентин като човек, отдаден на европейския баскетбол, в частност заради неговите качества като съдия, комисар на ФИБА и член на Техническата комисия десетки години. Хора като Валентин помогнаха да бъде изградена репутацията на нашия спорт. Той ще ни липсва много. Съболезнования на неговото семейство в тези трудни времена!

От ФИБА: Ще помним Валентин като човек, отдаден на европейския баскетбол

Тино Лазаров: Когато си личност, дори да сбъркаш, всеки ще ти прости

Георги Глушков за Тино Лазаров: Той бе институция

Отиде си още едно голямо име в родния баскетбол

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани