8.9 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияПетър Георгиев: Харесвам начина, по който се работи в нашия клуб

Петър Георгиев: Харесвам начина, по който се работи в нашия клуб

Няма по-добро място за баскетбол от Самоков в България, допълни президентът на Рилски спортист

Два дни след спечелената Купа на България в Панагюрище от Рилски спортист споделиха емоциите от успеха на специална пресконференция, която се проведе в Пресклуб “България” в София. На срещата с медиите присъстваха президентът на клуба от Самоков инж. Петър Георгиев, треньорът Людмил Хаджисотиров, както и играчите Златин Георгиев, Павлин Иванов, Брендън Браун и Николас Карвачо.

Президентът на Рилецо инж. Петър Георгиев оцени високо работата на всички, които полагат усилия за развитието на баскетбола в Самоков.

От 30 години правим баскетбол, но не сме чак толкова популярни, колкото някои други клубове, които са непрекъснато по медиите. Надявам и ние да навлезем повече в медийното пространство. Аз мисля, че няма по-добро място за баскетбол от Самоков в България. Това го казвам вече няколко пъти. Ние го доказваме не само с резултатите на мъжкия отбор, който през този сезон е безапелационен. Благодаря на всички треньори от школата и на играчите. Направихме една сплав от чужденци и българи, която нито един друг отбор в България не е правил до този момент. Не е лесно хора от различни места по света да се съберат и да направят един колектив. Смятам, че точно заради този колектив победихме на финала срещу Левски Лукойл“, заяви Петър Георгиев.

Виждате, че България е едно от най-тесните места, в което властва разделението. Не е лесно 12 човека, един треньорски щаб, масажисти и ръководство да станем единомишленици и да се борим за по-добър баскетбол, който заслужава България. Българският баскетбол беше много по-известен в Европа и в света. Искам да благодаря още веднъж на треньори, играчи, обществеността в Самоков и на журналистите, че отразяват по един добър начин това, което прави нашият клуб. Надявам се и в бъдеще да е така, защото всички искаме да има по-добър баскетбол в тази държава“, допълни президентът на самоковци.

Аз моите цели съм ги поставил преди 30 години. Никога не съм мислил, че можем да стигнем дотук. Снощи ми се обади един мой бивш съотборник, който живее в София. Той ми каза, че никога не сме мислили, че Самоков може да стигне на такова ниво в баскетбола. Около 300 деца тренират всеки ден в школата на Самоков. Повече от 10 треньори се занимават с отборите при подрастващите и всички имат условия за развитие. Миналата и тази година ни попречиха обстоятелствата с коронавируса, които са в целия свят. Въпреки това нашите отбори продължават да тренират. Всичко това ме накара да създавам още по-добри условия“, признава Петър Георгиев.

В момента строим най-добрия комплекс за живеене, трениране и възстановяване в Самоков. Мога да кажа, че 1/5 от него вече е построен. Продължаваме със строителството, въпреки тежките условия. Комплексът ще се казва “Самелион”, има две зали, като едната от тях ще бъде толкова голяма, колкото е „Арена Самоков“. Другата ще бъде тренировъчна. Ще има закрит плувен басейн, възстановителен център, два хотела и около 30 къщи. Този комплекс трябва да се ползва от всички спортове. Това, което Господ ние е дал, ние се опитваме да го допълваме, за да направим нещо по-добро за България“, каза още той.

Харесвам начина, по който се работи в нашия клуб. Никога не съм поставял цели преди началото на сезона, всичко това го правим мач за мач. Както аз вярвам на играчите, така и те ми вярват на мен. Никога не съм оставил нещата така, че положеният труд да не се възнаграждава, доколкото са ми възможностите. Това съм го правил винаги. Капитанът на отбора Златин Георгиев може да потвърди това, че няма човек, който да не е получил това, което заслужава. Понякога даже не мога да им дам това, което заслужават. Мисля, че те го оценяват, както и аз оценявам това, което те правят за Самоков и баскетбола. Много съм им благодарен“, завърши Петър Георгиев.

ПрезGoogle
ИзточникSuperbasket.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани