7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияИдеална петица на BBALL.BG за 5 кръг в НБЛ

Идеална петица на BBALL.BG за 5 кръг в НБЛ

Четирите срещи от този кръг поставиха началото на сгъстения цикъл през последния месец от годината

5 кръг в НБЛ постави началото на поредица от срещи в сгъстен цикъл, която ще продължи до края на календарната 2020 г. Изпъстреният с емоции последен месец от годината започна, след като Рилски спортист не срещна трудности с оределия състав на Спартак Плевен със 119:79, Балкан се справи с Черно море Тича с 86:72, Академик Пловдив спечели срещу Ямбол с 83:67, а Левски Лукойл не сбърка срещу Черноморец след 81:68.

Ето и кои играчи попаднаха в Идеалната петица на BBALL.BG този път:

1.Адриян Секулов (Академик Пловдив) – КПД 21

Гардът изнесе най-силния си двубой в лигата през този сезон, като допринесе за първия домакински триумф на Академик Пловдив. Адриян Секулов измъчи доста защитата на ямболии, като премина двуцифрената бариера и се превърна в един от основните реализатори за селекцията на Йордан Янков, макар че се включи от пейката. При стрелбата си той бе 3/3 от средно разстояние, 3/6 от тройката и 1/1 от линията за изпълнение на наказателни удари.

СТАТИСТИКА: 16 точки, 1 борба, 4 асистенции, 4 откраднати топки, 23 минути

2.Давонтей Джордан (Балкан) – КПД 21

Едно от новите чуждестранни попълнения на Балкан определено започва да се чувства все по-комфортно по българските терени. Последното доказателство за това бе представянето на Давонтей Джордан във Варна. За четвърти път през сезона американецът приключи с повече от 10 точки в мач на “зелените”. Бившият възпитаник на университета Бъфало бе 5/7 за две точки, 3/7 зад дъгата и 1/2 от фаул линията.

СТАТИСТИКА: 20 точки, 7 борби, 3 асистенции, 2 откраднати топки, 1 чадър, 32 минути

3.Павлин Иванов (Рилски спортист) – КПД 26

Павлин Иванов не разочарова своя треньор Людмил Хаджисотиров и се развихри срещу Спартак, което донесе четвърта победа на Рилски. 194-сантиметровият баскетболист изравни личния си рекорд в лигата по точки с екипа на самоковци и за четвърти път вкара повече от 10. При стрелбата си бившият възпитаник на ямболския Тигър бе 5/6 от средно разстояние и 4/5 за три точки.

СТАТИСТИКА: 22 точки, 2 борби, 5 асистенции, 1 открадната топка, 26 минути

4.Любен Пасков (Спартак Плевен) – КПД 25

Макар че тимът му е измъчван от контузии и все още не е в пълен състав след коронавируса, Любен Пасков даде лъч надежда на плевенчани в Самоков. Крилото изглежда започва да свиква все повече с реалността в родния елит, след като подобри личното си постижение през сезона и за първи път премина границата от 20 точки. Бившият играч на немския Хертенер бе 5/10 за две точки, 4/8 от далечна дистанция и 4/5 от линията за изпълнение на наказателни удари.

СТАТИСТИКА: 26 точки, 6 борби, 2 асистенции, 2 откраднати топки, 40 минути

5.Данило Тасич (Левски Лукойл) – КПД 37

Един от най-добре представящите се чужденци в родния шампионат седи на пейката на Левски Лукойл. Данило Тасич е една от причините “сините” да нямат загуба в първенството досега. Сърбинът бе абсолютен господар под двата ринга срещу Черноморец, като оформи четвърти дабъл-дабъл в 5-те си изиграни срещи. При стрелбата си центърът бе 9/15 от средно разстояние, 2/5 за три точки и 5/7 от фаул линията.

СТАТИСТИКА: 29 точки, 10 борби, 5 асистенции, 3 откраднати топки, 3 чадъра, 33 минути

Снимки: НБЛ и LAP.BG

Данило Тасич – MVP на BBALL.BG за 5 кръг в НБЛ

Димитър Димитров – най-добър шести играч на BBALL.BG за 5 кръг в НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани