15.7 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияИдеална петица на BBALL.BG за 2 кръг в НБЛ

Идеална петица на BBALL.BG за 2 кръг в НБЛ

Миналата седмица в родния елит донесе първи успех на ЦСКА след завръщането му, но това далеч не бе всичко

2 кръг в НБЛ бе белязан от първия успех на ЦСКА след завръщането му в родния елит. Това се случи, след като “червените” надвиха Шумен със 70:68. В останалите срещи Берое се справи с Ямбол с 94:80, Рилски спортист отказа Балкан с 89:83, Черноморец победи Академик с 96:84, а Спартак Плевен надигра Левски със 77:65.  

Ето кои играчи попаднаха в Идеалната петица на BBALL.BG за 2 кръг в НБЛ:

1. Мунис Туту (Черноморец) – КПД 32  

Канадецът не остави шансове на конкуренцията в родния елит през последната седмица. Мунис Туту създаде доста проблеми на защитата на Академик Пловдив, като се превърна във водещ реализатор за своя тим в срещата. При стрелбата си 183-сантиметровият баскетболист бе 3/4 от средно разстояние, 5/8 от тройката и 5/7 от линията за изпълнение на наказателни удари.  

СТАТИСТИКА: 26 точки, 1 борба, 8 асистенции, 5 откраднати топки, 1 чадър, 34 минути;  

2. Дариъс Хол (Берое) – КПД 24 

Дебют като по ноти за бившия възпитаник на ДиПоул Юнивърсити в Чикаго с екипа на старозагорци в шампионата през този сезон. Дариъс Хол влезе в ролята на жокер от пейката за Берое при визитата му в зала “Диана”, като поведе и колоната на стрелците. Американецът бе 7/8 при стрелбата си за две точки и 7/9 от фаул линията.

СТАТИСТИКА: 21 точки, 6 борби, 2 асистенции, 2 откраднати топки, 25 минути; 

3. Александър Янев (Рилски спортист) – КПД 20 

Крилото имаше важни кошове в последния мач на самоковци и с опита си бе от полза при победата им в дербито с Балкан. Александър Янев бе сред най-добрите за Рилецо, затвърждавайки репутацията си на един от най-стабилните в лигата в последните години. При стрелбата си варненецът бе 5/9 от средно разстояние и 3/4 от линията за изпълнение на наказателни удари.  

СТАТИСТИКА: 13 точки, 7 борби, 3 асистенции, 2 откраднати топки, 2 чадъра, 37 минути; 

4. Цветомир Чернокожев (Спартак Плевен) – КПД 18 

206-сантиметровият баскетболист даде тон на плевенчани в дуела срещу Левски. Цветомир Чернокожев за втора поредна седмица премина двуцифрената бариера, а това донесе още един успех на Спартак в НБЛ. Крилото, който попадна и в състава на националния ни отбор за подготовката му за евроквалификациите през ноември, бе 3/4 за при стрелбата си две точки и 4/5 зад арката.  

СТАТИСТИКА: 18 точки, 3 борби, 1 чадър, 27 минути;  

5. Зейн Ноулс (ЦСКА) – КПД 24 

Бахамецът свърши доста работа при гостуването на своя състав в Шумен. Центърът оформи първия си дабъл-дабъл в лигата с екипа на “армейците” през 2022/2023, като обнови и личното си постижение по борби. При стрелбата си 208-сантиметровият играч бе 6/9 при стрелбата си от средно разстояние и 5/6 от фаул линията.  

СТАТИСТИКА: 17 точки, 12 борби, 1 чадър, 31 минути;  

Снимки: LAP.BG/НБЛ

Мунис Туту – MVP на BBALL.BG за 2 кръг в НБЛ

Макол Моайен – най-добър шести играч на BBALL.BG за 2 кръг в НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани