14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияИдеална петица на BBALL.BG за 10 кръг в НБЛ

Идеална петица на BBALL.BG за 10 кръг в НБЛ

Четири домакински победи белязаха срещите от този кръг

Четири домакински победи белязаха 10 кръг в НБЛ. Единствено Берое си тръгна от Бургас с победа като гост след 78:71. В останалите срещи Балкан не остави шансове на Академик Пловдив след 89:59, Рилски спортист се наложи над Шумен със 103:71, Левски се справи с Ямбол с 89:67, ЦСКА спечели срещу Черно море Тича с 97:84. 

Ето кои са играчите, които са част от Идеалната петица на BBALL.BG за 10 кръг в НБЛ:  

1. Джордан Калахан (ЦСКА) – КПД 18

Гардът на ЦСКА отсрами колегите на своята позиция и бе сред най-добрите за своя тим срещу Черно море Тича. За пети път в 6-те си изиграни двубоя в лигата Джордан Калахан премина двуцифрената бариера по резултатност, като бе 1/4 при стрелбата си от средно разстояние, 3/5 зад дъгата и 1/1 от линията за изпълнение на наказателни удари. Освен това, той подобри личното си постижение по борби в един мач през сезона.  

СТАТИСТИКА: 12 точки, 5 борби, 6 асистенции, 1 открадната топка, 38 минути;

2. Чавдар Костов (Рилски спортист) – КПД 39

Защитата на Шумен така и не намери решение как да спре Чавдар Костов. Националът пък изнесе най-силния си мач за самоковци в шампионата при мъжете, като бе близо и до дабъл-дабъл. Гардът достигна до 30-точкова бариера за първи път през 2022/2023, като бе 5/6 от средна дистанция, 6/7 от тройката и 2/2 от фаул линията. В добавка, участникът на 3 европейски първенства с България обнови рекорда си по овладени под двата ринга топки за сезона.  

СТАТИСТИКА: 30 точки, 7 борби, 4 асистенции, 1 открадната топка, 23 минути;

3. Дариъс Хол (Берое) – КПД 25

Дариъс Хол бе с важен принос за успеха на Берое в Бургас, с който отборът му остава близо до Топ 4 в класирането. Американецът оформи втория си дабъл-дабъл в първенството за старозагорци като подобри и постижението си по борби. 199-сантиметровият баскетболист се нареди сред стрелците на “зелено-белите” за седми път, след като бе 6/7 при стрелбата си за две точки, 1/2 зад арката и 3/4 от линията за изпълнение на наказателни удари.  

СТАТИСТИКА: 18 точки, 11 борби, 1 асистенция, 3 откраднати топки, 26 минути;

4. Николай Михайлов (Левски) – КПД 27

Николай Михайлов затвърди репутацията си на един от най-постоянните баскетболисти в редиците на столичани през този сезон. 204-сантиметровото тежко крило се представи силно срещу Ямбол като не бе далече и от трипъл-дабъл, фиксирайки и ново най-добро свое постижение по асистенции. Бившият младежки национал бе 4/5 при стрелбата си от средно разстояние, 2/4 за три точки и 2/4 от фаул линията.   

СТАТИСТИКА: 16 точки, 9 борби, 6 асистенции, 1 открадната топка, 35 минути;

5. Мануел Суарес (Балкан) – КПД 40

Мануел Суарес бе абсолютен господар под двата ринга в двубоя между Балкан и Академик. Доминацията донесе на центъра на ботевградчани дабъл-дабъл №3 в шампионата, както и обновени рекорди за него по борби и асистенции в НБЛ. Чилиецът с испанско и американско гражданство бе 4/5 при стрелбата си от средно разстояние, 1/2 от тройката и 4/4 от линията за изпълнение на наказателни удари.  

СТАТИСТИКА: 15 точки, 13 борби, 8 асистенции, 3 откраднати топки, 3 чадъра, 27 минути;  

Снимки: LAP.BG и НБЛ

Зейн Ноулс – най-добър шести играч на BBALL.BG за 10 кръг в НБЛ

Мануел Суарес – МVP на BBALL.BG за 10 кръг в НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани