12.6 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияИван Лилов влезе в историята на Ямбол

Иван Лилов влезе в историята на Ямбол

Гардът с постижение от мача срещу Черно море Тича

Иван Лилов може да се похвали с постижение за своя Ямбол в родния елит. При загубата на своя тим от Черно море Тича с 88:90 гардът реализира 20 точки, допълнени от 6 асистенции и 6 откраднати топки, като не допусна нито една техническа грешка за 37 минути на паркета.

Според официалната страница на Ямбол в социалната мрежа Фейсбук, нито един играч на клуба досега не е достигал до подобни показатели в официален мач от 2000/2001. От общо 748 двубоя няма баскетболист, играл с екипа на Ямбол, който да е преминал границата от 20 точки, 6 асистенции, 6 отнети топки и без нито една грешка.

Черно море Тича измъкна успеха в Ямбол след здрава битка (видео)

Само един баскетболист, играл в българското първенство от 2006/2007 до този момент, достига до тaзи граница. Арън Харпър с отбора на Левски през април 2012 г. срещу Черноморец в София, след като оставя срещу името си 23 точки, 11 асистенции, 6 откраднати топки без нито една техническа грешка.
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани