7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоЕвропаВезенков близо до дабъл-дабъл, Олимпиакос падна в Истанбул (видео)

Везенков близо до дабъл-дабъл, Олимпиакос падна в Истанбул (видео)

Крилото игра рекордните за себе си през сезона с екипа на гръцкия гранд 35 минути

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков се завърна в Евролигата след повече от две седмици пауза заради контузия, но и той не успя да спаси Олимпиакос от загуба в Истанбул. Крилото и съотборниците му отстъпиха на Анадолу Ефес с 53:76 като гости в мач от 25 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент.

НАЙ-ДОБРИ: Българинът започна сред титулярите на Олимпиакос, като бе близо до втория си дабъл-дабъл в Евролигата. 25-годишният баскетболист се отчете с 9 точки и 8 борби плюс 3 асистенции и 3 откраднати топки за рекордните за себе си през този сезон 35 минути. При стрелбата си той бе 2/4 от средно разстояние, 1/3 зад дъгата и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите съотборници Янулис Ларенцакис бе най-добър с 10 точки и 8 асистенции.

Шейн Ларкин бе най-резултатен за Анадолу Ефес с 21 точки, 5 борби и 5 асистенции. Брайънт Дънстън вкара 15 плюс 7 борби. Родриг Бoбуа отбеляза 11 точки.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Везенков и компания стартираха ударно и си осигуриха аванс от 15 точки след 10 минути игра. Воден от Шейн Ларкин турският гранд обезличи съперника през втория период, в който реализира 32 точки срещу едва 8, за да обърне до 43:34 и оттам връщане нямаше. В последните три части на мача всъщност Олимпиакос реализира общо 27 точки.

КЪМ КЛАСИРАНЕТО: “Червено-белите” имат 11 победи и 14 поражения, което ги поставя на 12-та позиция, а селекцията на Ергин Атаман е с баланс от 14-10 и е шести в подреждането.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 25 февруари Олимпиакос и Александър Везенков ще излязат срещу ЦСКА Москва у дома, а ден по-късно Анадолу Ефес ще спори с Барселона.

СТАТИСТИКА ОТ АНАДОЛУ ЕФЕС – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани