18.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоНационални отбориРосен Барчовски: Играхме добър баскетбол през цялото време

Росен Барчовски: Играхме добър баскетбол през цялото време

Отнесохме се много сериозно, заяви селекционерът на България

Играхме добър баскетбол през цялото време. Отнесохме се много сериозно, бяхме фаворити – нещо, което отдавна не се е случвало, почти винаги сме в обратната позиция. Нямах притеснения, но беше интересно как ще стоим в тази ситуация. Справихме се, поздравления за българските момчета и отбора, както и за отбора на Кипър, който се стара много. Те бяха с по-малко възможности, но се постараха да стане един приличен мач. Вторият позитив е, че всички играха, успяхме да разпределим времето. Имаше хубави неща в защита и в нападение, но и доста пропуски. На този етап мислим само за мача с Румъния, но отбелязваме всички неща, които трябва да коригираме за европейското следващия месец„, заяви треньорът на България Росен Барчовски след категоричния успех над Кипър с 88:55 в мач от предквалификациите за европейското през 2025 г. 

Има неща като индивидуални и тактически грешки, както и такива в защита. Гледаме повече там, ние в нападение сме много силен отбор. Трябва много да се стараем в защита и при борбата под коша, но това са детайли, които не са толкова важни за широката публика, добави наставникът на представителния ни тим.

България даде урок на Кипър в предварителните квалификации за европейското през 2025 г. (видео)

Задачата ни бе да разпределим добре времето на Дейвид Кравиш и Емил Стоилов. Кипър е един от малкото тимове, срещу които имаме преимущество под коша и трябваше да го използваме по всякакъв начин. Направихме го. Изводите са, че Кравиш е много добро попадение. Излишно е да казвам, че Стоилов е бъдещето“, смята Росен Барчовски.

„Много е вероятно Дий Бост да се включи за срещата с Румъния в неделя. Както знаете, не можем да играем с двама натурализирани играчи, вероятно Кравиш ще почива, но има още три дни. Ще изчакам буквално до последния ден, за да обявя състава“, завърши специалистът.
ПрезGoogle
ИзточникНова спорт
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани