9.9 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоНБАДвоен повод за радост в Клипърс (видео)

Двоен повод за радост в Клипърс (видео)

"Ножиците" си гарантираха място в плейофите на НБА и титлата в Тихоокеанската дивизия

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Лос Анджелис Клипърс си гарантираха място в плейофите на НБА този сезон. Това се случи, след като „ножиците“ подчиниха Финикс със 105:92 като гости, което им донесе и титлата в Тихоокеанската дивизия на Западната конференция.

НАЙ-ДОБРИ: Клипърс играха без Джеймс Хардън и Кауай Ленърд. В тяхно отсъствие Пол Джордж се отчете с 23 точки, 7 борби и 5 асистенции. По 17 добавиха Ивица Зубац (13 борби) и Терънс Ман (10 борби). Ръсел Уестбрук оформи трипъл-дабъл – 16 точки, 15 борби и 15 асистенции.

Кевин Дюрант бе най-резултатен за Финикс с 21 точки. Брадли Бийл се разписа с 19 и 7 борби. Девин Букър остана с 12 точки и 5 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Тимът от Ел Ей изгради аванс от 31 точки през първата част, но Сънс не се отказаха и се доближиха до 84:91 в средата на последния период след успешен наказателен удар на Брадли Бийл. „Ножиците“ обаче не позволиха обрат и достигнаха до своя 51-ви успех в лигата през 2023/2024.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Двата състава ще се изправят един срещу друг отново на 12 април.

СТАТИСТИКА ОТ ФИНИКС – КЛИПЪРС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани