18.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНБАЗлатният жокер: Александър Везенков с рекорд по резултатност за българин в НБА...

Златният жокер: Александър Везенков с рекорд по резултатност за българин в НБА (видео)

Крилото се разписа с 14 точки при успеха на Сакраменто над Финикс

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков обнови личния си рекорд по резултатност в НБА. Крилото и съотборниците му подчиниха Финикс след 114:106 като гости, с което вече имат баланс от 12-8 в лигата през този сезон.

ОЩЕ: Александър Везенков отбеляза 14 точки в срещата със Сънс. Това е най-доброто постижение по резултатност на българин в НБА в един мач. Легендата Георги Глушков има три двубоя с по 13 точки с екипа на Финикс през 1985/1986.

НАЙ-ДОБРИ: Александър Везенков се включи от пейката за Сакраменто, като игра 20 минути. В тях Спортист №1 на България за 2022 г. се разписа още с 3 борби, 2 асистенции и 3 откраднати топки. При стрелбата си от игра той бе 5/7, включително и 2/3 от тройката, както и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги ДиАрън Фокс се отчете с 34 точки и 7 асистенции. Домантас Сабонис оформи дабъл-дабъл – 15 и 17 борби плюс 5 асистенции. С по 13 точки приключиха Кийгън Мъри и Малик Монк, като вторият направи и 6 асистенции.

Финикс бе без контузените Кевин Дюрант и Брадли Бийл. В тяхно отсъствие Девин Букър бе най-добър с 28 точки, 7 борби и 7 асистенции. Ерик Гордън остави срещу името си 19. Йосуф Нуркич остана с 15 точки и 9 борби.

КЛЮЧЪТ: Сънс, водени от Девин Букър, имаха предимство на голямата почивка за 59:50, след като направиха серия от 13-3, с която приключиха втория период. След паузата Кингс лимитираха съперника до 12 точки в третия период, отговаряйки с 33, след силна игра на Домантас Сабонис, ДиАрън Фокс, Трей Лайлс и Александър Везенков, за 83:71. През последната четвърт преднината на Сакраменто скочи до 15 точки, но домакините нанизаха 4 поредни тройки, за да останат в играта. Във финалните минути ДиАрън Фокс, Домантас Сабонис и Кийгън Мъри бяха точни, а гостите издържаха, за да оформят крайното 114:106.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Във вторник (12 декември) от 5.00 ч. българско време Александър Везенков и Сакраменто ще приемат Бруклин.

СТАТИСТИКА ОТ ФИНИКС – САКРАМЕНТО

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани