15.7 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаЖалгирис шокира Барса насред Каунас (видео)

Жалгирис шокира Барса насред Каунас (видео)

Литовците поднесоха една от изненадите на сезона в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Жалгирис поднесе една от големите изненади на 2021/2022 в Евролигата. Пред своята публика литовският гранд отказа лидера Барселона с 91:84 в мач от 29 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Отборът от Каунас е с баланс от 7-20 и се намира на последно място в класирането, докато каталунците са на върха с 21 успеха и 6 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Лукас Лекавичиус финишира с рекордните за себе си през сезона 22 точки за Жалгирис. Жофри Лаверн добави 18. Едгарас Улановас се отчете с 16 точки, 9 борби и 6 откраднати топки.

Никола Миротич бе най-резултатен за Барселона с 26 точки и 8 борби. Николас Лапровитола вкара 16. Кайл Курич остана с 15 точки.

КЛЮЧЪТ: След равенство за 71:71 литовците направиха серия от 9-0 в последните четири минути. За това се погрижиха Джош Небо, Лукас Лекавичиус и Едгарас Улановас, които изведоха Жалгирис до 81:72 1.26 мин. преди края и това се оказа достатъчно.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 15 март Жалгирис ще приеме Олимпиакос на Александър Везенков, докато три дни по-късно Барселона ще домакинства на Цървена Звезда. 

СТАТИСТИКА ОТ ЖАЛГИРИС – БАРСЕЛОНА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани