13 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияБФБ с позиция относно случая с Константин Папазов

БФБ с позиция относно случая с Константин Папазов

От федерацията се разграничиха от действията на президента на Левски

Българската федерация по баскетбол излезе с официална позиция относно действията на Константин Папазов. Става въпрос за разказ на самия президент на Левски в подкаст „При Тото“, в който той споделя как е подстригал своя бивша приятелка, след като му е изневерила.

Ето и официалната позиция на БФБ след редакторска намеса: 

„Българска федерация баскетбол категорично се разграничава и остро осъжда действията на г-н Константин Папазов, настоящ президент на БК Левски 2014, които станаха публично достояние в подкаста „При Тото“.

В интервюто, излъчено в Youtube-канал през март тази година, действията, на които е подложил момиче според собствения му разказ, са в пълно противоречие с морала и обществената роля на БФБ.

Всяка форма на агресия – психическа, физическа, е крайно неприемлива и уронваща престижа на организацията, несъвместима с разбиранията ни за цивилизовани човешки отношения, основаващи се на взаимно уважение и толерантност.

В лично качество съм убеден, че широкото общественото порицание, на което е подложен г-н Папазов през последните дни за действията си преди 28 години, е явен знак, че българското общество не може и няма да търпи подобни прояви повече, въпреки изтеклата му давност.

Георги Глушков,
Президент на Българската федерация баскетбол

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани