13 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоЕвропаЖалгирис се върна на верния път в Евролигата (видео)

Жалгирис се върна на верния път в Евролигата (видео)

Литовците прекъснаха серия от три поредни загуби в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Жалгирис прекъсна серия от три поредни загуби в Евролигата. Пред своята публика отборът на Казис Масквитис оцеля срещу Баскония след 79:75 в мач от 24 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Литовците вече имат 13 успеха и 11 поражения и са девети, докато испанците са седми със същия баланс.

НАЙ-ДОБРИ: Роланд Шмитс финишира с 20 точки и 5 борби за Жалгирис. Едгарас Улановас добави 16, 5 борби и 5 асистенции. Игнас Браздейкис се разписа с 15 точки.

Маркус Хауърд бе най-добър за Баскония с 15 точки. Майк Коцар се отчете с 12. Рокас Гиедрайтис остана с 11 точки и 6 борби.

КЛЮЧЪТ: По-малко от 4 минути преди края на двубоя резултатът бе равен – 71:71. Баскония излезе напред за 75:73 след успешни акции на Маркус Хауърд и Майк Коцар, но Жалгирис направи серия от 6-0, дело на Роланд Шмитс, Арнас Буткевичус и Томас Димша, за да остави радостта от успеха в Каунас.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 23 февруари Жалгирис ще гостува на Реал Мадрид, докато ден по-късно Баскония ще играе срещу Виртус Болоня.

СТАТИСТИКА ОТ ЖАЛГИРИС – БАСКОНИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани