15.7 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияЛевски използва силна последна четвърт срещу Академик (видео)

Левски използва силна последна четвърт срещу Академик (видео)

11-ти успех за "сините" в НБЛ през 2022/2023

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски отново излезе на трето място в НБЛ. В своята зала „Триадица“ тимът на Димитър Ангелов се справи с Академик Пловдив с 88:74 в двубой от 20 кръг. „Сините“ са с баланс от 11-7, докато селекцията на Йордан Янков е с 6 успеха и 12 поражения на осмата позиция.

НАЙ-ДОБРИ: Николай Михайлов отбеляза 23 точки за Левски, включително 5 тройки. Златин Георгиев добави 20 плюс 7 асистенции и 5 откраднати топки. С по 13 точки се разписаха Джон Флорвиъс (8 борби) и Лъчезар Димитров (6 асистенции). Асен Великов остави срещу името си 10.

Джейлън Минет бе най-резултатен за Академик Пловдив с 22 точки. С по 10 останаха Николай Николов и Александър Милов.

РАЗВИТИЕТО: Левски започна по-съсредоточено и излезе напред с 12:4 след успешни атаки на Лъчезар Димитров, Николай Михайлов и Златин Георгиев. Гостите все пак се отърсиха и стигнаха до обрат чрез Джейлън Минет, Николай Николов, Томислав Минков и Тайлър Криймър за 24:21 в своя полза. През втория период столичани направиха серия от 10-2, дело на Златин Георгиев, Николай Михайлов и Джон Флорвиъс, за да си върнат лидерството за 31:26. Академик реагира и отново излезе напред чрез Джейлън Минет, Александър Милов и Тони Гуджино. Левски посрещна почивката при 50:43 в своя полза, след като Лъчезар Димитров, Джон Флорвиъс и Марио Боянов бяха точни. 

След паузата Академик използваше своите шансове и чрез Джейлън Минет, Кръстомир Михов и Кръстан Кръстанов се доближи на 7 точки, но Левски отново поведе с 12 точки след тройка на Николай Михайлов. Тони Гуджино и Александър Милов не сбъркаха за 58:66. През последната четвърт Левски на бърза ръка се изстреля напред с 20 точки, воден от Джон Флорвиъс, Асен Великов, Николай Михайлов и Лъчезар Димитров, за да стигне до крайното 88:74.  

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 12 февруари Левски ще гостува на Ямбол, докато ден по-късно Академик Пловдив ще играе с Балкан.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – АКАДЕМИК 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани