11.8 C
София
четвъртък, май 9, 2024
НачалоБългарияЕкс играч на Кливланд облича екипа на Балкан (видео)

Екс играч на Кливланд облича екипа на Балкан (видео)

Денг Адел става част от отбора на шампионите

Балкан представи още едно ново попълнение тази седмица. За шампионите ще играе и Денг Адел, който има двойно гражданство – от Южен Судан и Австралия.

Снимка: Bigredlouie.com

Той е на 26 години, висок е 196 см. Идва от шампиона на Дания Бакен Беарс, като за него има 9 мача, в които записва със средно по 13 точки, 7 борби и 2.3 асистенции. С Бакен изиграва и 6 срещи в Шампионската лига.

Снимка: Charles LeClaire/USA Tоday

Денг Адел заминава за Австралия заедно с майка си, когато е 8-годишен. Започва да играе баскетбол на 14 години. През 2014 г. печели стипендия, като учи и играе в САЩ за Луисвил Кардиналс от 2015 до 2018 г.

Снимка: Anna Warr

През 2018 г. се присъединява към Лятната лига в НБА с Хюстън, а през септември същата година подписва с Торонто. През 2018/2019 се изявява в G-лигата, а от януари става част от Кливланд, с който дебютира в най-силното първенство в света. За Кавалиърс има общо 19 срещи, в които оставя срещу името си по 1.7 точки, 1 борба и 0.3 асистенции. Има и период в Канада.

Снимка: Bakkenbears.com

Денг Адел е част от националния отбор на Австралия, за който дебютира през май 2019 г.

Вижте го сами:

ПрезGoogle
ИзточникBalkan-basket.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани