16.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоЕвропаЕвролигата търси варианти за отнемането на лиценза на ЦСКА Москва

Евролигата търси варианти за отнемането на лиценза на ЦСКА Москва

От най-силната клубна надпревара на Стария континент са се допитали до няколко адвокатски кантори

Eвролигата търси варианти за отнемането на лиценз А от ЦСКА Москва, ако се наложи. Според руските медии, от най-силната клубна надпревара на Стария континент са се обърнали към няколко адвокатски кантори в проучване на законови начини за подобен сценарий.

Бъдещето на ЦСКА Москва в най-силната клубна надпревара на Стария континент е поставено под сериозна въпросителна. Всичко това идва на фона на продължаваща война в Украйна.

Има и опция за изплащане на обезщетение на ЦСКА Москва за преждевременното прекратяване на 10-годишния договор. В същото време споразуменията между Евролигата и клубовете с подобен тип лиценз не предвиждат фиксирани суми за подобни ситуации. 

Според информацията, окончателно решение относно съдбата на руските клубове и участието им в турнира през следващия сезон ще има в края на юни или в началото на юли. Заради войната в Украйна, ЦСКА Москва, Зенит и УНИКС Казан не завършиха сезона в Евролигата.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани