11.2 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022ЕВРОБАСКЕТ 2022: Александър Везенков: Нищо не върви както трябва (ВИДЕО)

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Александър Везенков: Нищо не върви както трябва (ВИДЕО)

Шансовете остават, ние ще се борим докрай, казва крилото

Последните седем минути ги изиграх с болка, на ходом, но нямаше как, трябваше да съм там. За съжаление отново не можахме да победим. Беше много трудно, ще видим как са нещата. Случва се това е баскетболът, видяхте и какво се случи със Станимир Маринов. Просто не успяхме да издържим“, заяви Александър Везенков след загубата на България с 81:91 от Черна гора на Евробаскет 2022.

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Черна гора излъга България след силна трета част в Тбилиси (ВИДЕО)

„Много е трудно, много неща трябва да се променят. Не е моментът да говорим, но надявам се хора, които гледат и които взимат решения да разберат, че много неща трябва да се променят в българския баскетбол. Който се заблуждава, че България е на високо ниво, се лъже„, добави крилото, който днес се отчете с 26 точки и 8 борби.

Нищо не върви както трябва, вкарват ни по 90 точки средно на мач. Не съм аз човекът, който може да оправи българския баскетбол, но за съжаление много неща не вървят, но се тупаме в гърдите кой е по-голям“, смята Александър Везенков.

Хората, които гледат по телевизията и са свързани с баскетбола, да видят какво става, къде са националните отбори на България – от 16-годишни до мъже и оттам нататък да станат радикални промени, защото за съжаление това може би ще е последното европейско първенство, на което присъстваме да не кажа в близките 20 години“, е мнението на баскетболиста на Олимпиакос.

„Шансовете остават, ние ще се борим докрай. Но дори и да спечелим тези два мача обаче проблемите са там. Ще дадем всичко от себе си. Момчетата знаят, че се хвърляме, това са ни възможностите. Ние играем на 100%, но просто другите отбори са по-добри от нас и трябва да видим какво се случва“, допълва Александър Везенков.

Майк Браун за Везенков: В моите очи той е по-скоро за позиция 4

Александър Везенков говори и за мнението на треньора на Сакраменто Майк Браун за него:

Думите са хубави, но това е след десет месеца, много дълго време. Аз искам да само да съм здрав. Имаме много важен сезон с Олимпиакос, който започва след по-малко от месец. Имаме четири титли да гоним, имаме много сериозна конкуренция и трябва да повторим сезона от миналата година. Благодаря на треньора, това е много хубаво, че такъв треньор говори така за теб, но сега съм фокусиран върху следващите два мача тук и за Олимпиакос.

ПрезGoogle
ИзточникBta.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани