9.9 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022ЕВРОБАСКЕТ 2022: Италия вдигна шум в Милано (видео)

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Италия вдигна шум в Милано (видео)

"Адзурите" биха Естония

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Италия също не допусна грешка на старта на Евробаскет 2022. Пред своята публика в Милано селекцията на Джанмарко Поцеко би Естония с 83:62 в среща от група C на шампионата на Стария континент.

НАЙ-ДОБРИ: Симоне Фонтекио се разписа с 19 точки и 5 асистенции за Италия. Николо Мели вкара 17. С по 12 точки се отчетоха Нико Маниън и Акиле Полонара, като вторият грабна и 11 борби, за да оформи дабъл-дабъл.

Кер Крийса единствен завърши с двуцифрен точков актив за Естония с 20 точки и 6 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Тимът от Апенините си свърши работата още през първото полувреме, след като си осигури двуцифрен аванс за 52:33. До финалната сирена домакините използваха предимството си под двата ринга (42 срещу 28 борби за естонците), за да си гарантират победата. Освен това, италианците бяха по-точни в стрелбата от игра – 49% срещу 39% за отборът на Яка Тойяла.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В събота от 22.00 ч. Италия ще излезе срещу Гърция, а четири часа по-рано Естония ще има за съперник Украйна.

СТАТИСТИКА ОТ ИТАЛИЯ – ЕСТОНИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани