18.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНБАДалас показа зъби срещу Финикс (видео)

Далас показа зъби срещу Финикс (видео)

Лука Дончич на крачка от трипъл-дабъл

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Далас показа, че няма да се предаде лесно и спечели за първи път в полуфиналите на Западната конференция. Пред своята публика отборът на Джейсън Кид приземи Финикс след 103:94, за да сведе пасива си до 1-2 в серията от втория кръг на плейофите в НБА.

НАЙ-ДОБРИ: Джейлън Брънсън поведе колоната на реализаторите за Далас с 28 точки и 5 асистенции. Лука Дончич бе близо до трипъл-дабъл – 26, 13 борби и 9 асистенции. Реджи Бълок остави срещу името си 15 точки.

Джей Краудър се отчете с 19 точки, 7 борби и 5 асистенции за Финикс. Девин Букър добави 18 и 6 асистенции. Диандре Ейтън оформи дабъл-дабъл – 16 точки и 11 борби.

КЛЮЧЪТ: След петия си фаул в двубоя Лука Дончич напусна игра в началото на последната четвърт, а „слънцата“ се възползваха и намалиха пасива си от 18 на 9 точки. Джейлън Брънсън върна двуцифрения аванс на Маверикс с успешни наказателни удари, като до финалната сирена те не изпуснаха лидерството.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до четири успеха от седем двубоя. Следващият мач между Далас и Финикс ще бъде утре (8 май). 

СТАТИСТИКА ОТ ДАЛАС – ФИНИКС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани