5.8 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияДрама, продължение и 3-1 за Левски Лукойл във финалите в НБЛ

Драма, продължение и 3-1 за Левски Лукойл във финалите в НБЛ

Данило Тасич се оказа моторът на столичани днес

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски Лукойл направи важна крачка към шампионската титла в НБЛ. В своята зала „Универсиада“ селекцията на Тити Папазов спечели в здрава битка срещу Рилски спортист с 90:84 след продължение. Така столичани вече водят с 3-1 победи в серията за златото в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Данило Тасич бе моторът на Левски Лукойл днес с дабъл-дабъл от 27 точки и 12 борби. Христо Захариев добави 17, 9 борби и 5 асистенции. Чавдар Костов се отчете с 15 точки и 9 асистенции. Тайрън Брейзълтън приключи с 13, 5 борби и 6 асистенции.

Николас Карвачо бе най-добър за Рилски спортист с 19 точки и 11 борби. Брендън Браун реализира 17. Павлин Иванов се разписа с 14 точки и 5 асистенции. Тихомир Желев отбеляза 12 точки. Трей Портър остана с 10 и 10 борби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: След равностойното начало Левски Лукойл взе аванс от 11 точки чрез Христо Захариев, Тайрън Брейзълтън, Кийт Бенсън и Венцислав Петков за 26:15 в края на първата част. През втория период самоковци заличиха част от пасива си чрез Деян Карамфилов и Тихомир Желев за 21:26, но домакините отвърнаха с 5 поред за 31:21. Рилски продължи да се бори и чрез Тихомир Желев и Брендън Браун се доближи на 35:39.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата Рилски излезе напред с 42:41 чрез Брендън Браун и Николас Карвачо. Христо Захариев напомни за присъстието си на терена и върна лидерството на Левски Лукойл за 54:48. Брендън Браун и Павлин Иванов поставиха равенство на таблото за 54:54. Три успешни наказателни удара на Данило Тасич и Йордан Минчев фиксираха 57:54 в полза на домакините в края на третата четвърт. През последните 10 минути гостите стартираха с далечен снаряд на Тихомир Желев, кош на Павлин Иванов и забивка на Трей Портър за 61:58. Тайрън Брейзълтън и Данило Тасич държаха тима си в срещата след 66:66. Лошата новина за Левски Лукойл дойде след излизането от игра на Кийт Бенсън, изчерпал лимита си от пет фаула. Надлъгването продължи преди Павлин Иванов да порази целта зад дъгата за 73:71. Два успешни наказателни удара на Чавдар Костов и добавка на Данило Тасич, дошли 54 секунди преди сирената, бяха достатъчни за 75:73. Брендън Браун обаче не се отказваше, като не трепна от другата страна за 75:75. Нова добавка на Тасич за 77:75 принуди Людмил Хаджисотиров да привика своите на пейката за указания 27.3 секунди преди края. Отново Браун вкара за 77:77. Йордан Минчев не успя в последвалата атака и мачът отиде в продължение.

В ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ 5 МИНУТИ: Левски Лукойл ги стартира с 4 поредни точки за 81:77. Трей Портър и Николас Карвачо не сбъркаха за 81:81. Нямаше кой да спре Данило Тасич на два пъти, а активът на Тайрън Брейзълтън също се увеличаваше с този на отбора му за 88:82. Емоциите взеха връх, след като Златин Георгиев и Йордан Минчев си размениха остри реплики, в които капитанът на Рилски претендираше за неотсъдено нарушение след сблъсък между двамата, а ситуацията завърши с по едно техническо за замесените. До промяна в резултата така и не се стигна.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до четири успеха от седем двубоя. Следващият мач между Рилски спортист и Левски Лукойл ще бъде на 29 май от 19.00 ч. в „Арена Самоков“. А дали в събота НБЛ ще има шампион или самоковци ще останат в серията, предстои да разберем.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ – РИЛСКИ СПОРТИСТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани