7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияТити: По-добре да има искри, отколкото умрели души

Тити: По-добре да има искри, отколкото умрели души

Тази вечер победата принадлежи на българския баскетбол, заяви треньорът на Левски Лукойл

„По-добре искри, отколкото умрели души„, отсече треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов минути след победата на неговия отбор с 90:84 над Рилски спортист след продължение в мач №4 от финалната серия за титлата в НБЛ.

Тити визираше напрежението в края на двубоя, когато съдиите не отсъдиха нарушение на Йордан Минчев срещу капитана на самоковци и юноша на „сините“ – синът на легендата на Левски Спартак Петкана Макавеева – Златин Георгиев. Вместо фаул срещу него, реферите надуха свирката за крачки на Георгиев. Последва размяна на вербални реплики между Минчев и Голди, но те бързо бяха разтървани от съотборници и арбитри, а след края на срещата напуснаха паркета на „Универсиада“ прегърнати като приятели – победа на спортсменството и на феърплея.

Тази вечер победата принадлежи на българския баскетбол. Когато един мач влезе в продължение, победата може да отиде при всеки един от двата отбора. Ние спечелихме, защото в продължението показахме повече характер, или пък имахме повече късмет. В такива моменти всяко нещо има значение. Аз само знам, че когато победиш в мач, в който си с 15% успеваемост от тройката, това значи, че се воювал с характер и че си оставил всичко от себе си на терена„, сподели още наставникът на „сините“.

Предстоят още мачове, дали един или три, това ще покаже съдбата. Ние отиваме в Самоков за победа„, категоричен бе Константин Папазов.

Мач №5 от финалната серия е в събота в Самоков, а при успех за Левски Лукойл, това ще донесе и титлата на тима от столицата.

Драма, продължение и 3-1 за Левски Лукойл във финалите в НБЛ

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани