8.3 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияДимитър Маринчешки: Моите цели съвпадат с тези на Спартак

Димитър Маринчешки: Моите цели съвпадат с тези на Спартак

Надявам се тази година да направим един добър отбор, който да се бори за първите места, казва капитанът на Спартак

Димитър Маринчешки ще започне своя 7-ми сезон в Плевен. Крилото се надява и през следващата година тимът да се бори за призовите места в класирането.

Малко или много в Плевен вече се чувствам комфортно. След последната година вече сме съвсем различен отбор, който се бори за челните места и амбициите съответно са доста по-големи. Това са и моите цели, съвпадат с тези на клуба. Това ми харесва. Ръководството върши добра работа, треньорите се справят. Надявам се тази година да направим един добър отбор, който да се бори за първите места“, заяви Димитър Маринчешки. 

“Първите две нови попълнения са добра крачка в селекцията, българи са. Показаха добри игри в последните няколко сезона. Цецо е доста млад, в него има доста перспектива. Евгени също налага името си в лигата, последните години в Бургас получи шанс и се възползва по най-добрия начин. Надявам се да се впишат максимално бързо, ние ще им помогнем„, добави двуметровият баскетболист. 

Сезон №7 за Димитър Маринчешки в Плевен

Познаваме се с Марин Яцински. Той е доказан специалист и е добър ход на ръководството, че успяха да го привлекат и ще помогне в подготовката на отбора. Надявам се да остане и след това. Със сигурност кондиционната подготовка е важна, хубаво е да направиш една добра основа, която да те държи през новия сезон и дори да качваш нагоре”, казва още капитанът на Спартак.

Със сигурност ще се получи интересно първенство. Появи се ЦСКА. Те ще са добър отбор, не знам дали там публиката ще е фактор, но там ще има интересни мачове. Левски може да е отслабен, но мисля, че ще бъде фактор. Другите отбори са ясни, тези като Рилски, Балкан и Черноморец. Надявам се да надградим„, е мнението на Димитър Маринчешки. 

Спартак Плевен започна подготовка с 11 българи (видео)

Очакваме феновете в залата. Те са нашият шести играч. Разчитаме на тях и много се радваме, когато залата е пълна. Създават една невероятна емоция, която ни дава сили да играем“, допълни той. 

Стискаме палци на момчетата в националния отбор. Не сме били на европейско отдавна. Със сигурност ще бъде трудно, ще дойдат почти всички големи имена. Ясно е, че играеш срещу най-добрите баскетболисти на света. Реално няма какво да губят и с малко доза късмет могат да се превърнат в приятна изненада на турнира„, завърши Димитър Маринчешки. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани