19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияСпартак показа точен мерник зад дъгата срещу Левски (видео)

Спартак показа точен мерник зад дъгата срещу Левски (видео)

Плевенчани с две поред в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак записа втора поредна победа в НБЛ. В своята зала „Балканстрой“ отборът на Любо Минчев спечели срещу Левски след 83:68 в мач от 9 кръг в родния елит. Плевенчани вече са четвърти в класирането с баланс от 5-4, докато селекцията на Димитър Ангелов е с 4 успеха и 5 поражeния на седма позиция.

НАЙ-ДОБРИ: Капитанът на Спартак Станимир Маринов наниза 24 точки, допълнени от 5 борби и 5 асистенции. Николай Стоянов добави 18 и 8 борби. С по 10 точки допринесоха Андрю Гордън и Родни Първис, като последният направи и 8 асистенции.

Джон Флорвиъс (6 борби) и Златин Георгиев (6 асистенции) бяха най-добри за Левски с по 14 точки. Алън Арнет остана с 11.

И ОЩЕ: Срещата започна с минута мълчание в памет на треньора и президент на волейболен клуб Олимпиец Стефка Великова, която си отиде от този свят по-рано този месец.

РАЗВИТИЕТО: Срещата бе равностойна в началото, но домакините успяха да поведат с 14:6 след успешни акции на Станимир Маринов, Константин Тошков и Денислав Вутев. Алън Арнет, Димитър Маринчешки и Златин Георгиев обаче бяха точни за 14:16 в края на първата част. През втория период Спартак направи серия от 9-0 за първия двуцифрен си аванс след 25:14, дошла след силна игра на Ивко Ивков, Станимир Маринов и Цветомир Чернокожев. Левски отвърна чрез Златин Георгиев, Алън Арнет и Асен Великов за 30:32. Родни Първис и Томас Брайънт не сбъркаха за 38:32 в полза на Спартак.

След паузата Левски стоеше близо чрез Златин Георгиев и Джон Флорвиъс, но Спартак показа точния си мерник от далечна дистанция и стигна до 46:36 в своя полза. Столичани отвърнаха чрез Красимир Петров, Марио Боянов и Алън Арнет и стигнаха до равенство за 51:51. Николай Стоянов и Станимир Маринов върнаха преднината на Спартак за 55:44. В последните 10 минути Красимир Петров продължи да тормози съперника, а носителят на Купата и Суперкупата на България излезе напред с 61:59. Станимир Маринов, Николай Стоянов и Цветомир Чернокожев отново не сбъркаха за 70:63. Джон Флорвиъс обаче даде надежди на гостите след 68:72, но домакините не се огънаха, приключвайки с общо 12 тройки от 26 опита.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 2 декември Спартак ще гостува на Берое, докато същият ден Левски ще спори с Миньор 2015.

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК – ЛЕВСКИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

6 КОМЕНТАРИ

  1. […] „Стрелбата от тройката проработи в последната четвърт, преди това видяхте, че Левски се държеше. Независимо какво се говори за този отбор, който няма ротация и добри смени, нито едно от тези неща не се потвърди. С всеки мач този отбор започва да играе по-добре. Смея да твърдя, че в началото на сезона това беше тимът, който играеше най-добър баскетбол. Играчите на Левски продължават да поддържат това ниво, пожелавам им да го вдигат, защото имат много млади баскетболисти“, сподели баскетболистът на Спартак Плевен Николай Стоянов след успеха над Левски с 83:68. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани