16.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоЕвропаДвукратен носител на Купата на Полша се класира на финала в квалификацията...

Двукратен носител на Купата на Полша се класира на финала в квалификацията за ФИБА Къп (видео)

Трефъл Сопот ще се бори за място в групите на турнира

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Трефъл Сопот се класира за финала на квалификацията във ФИБА Къп, която се провежда в София. В зала „Триадица“ двукратният носител на Купата на Полша се наложи над Днипро с 88:82 в първия двубой от днешната програма.

НАЙ-ДОБРИ: Бившият баскетболист на Левски Брандън Йънг наниза 20 точки и 6 асистенции за Трефъл Сопот. Яник Франке добави 18, 5 борби и 5 асистенции. Джошуа Шарма и Михал Якуб Коленда приключиха с по 13 точки.

Рашад Вон бе най-резултатен за Днипро с 28 точки, от които 7 тройки. Вячеслав Бобров се разписа с 13. Серхий Павлов остана с 10 точки.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ: Двата състава бяха равностойни под двата ринга, като овладяха по 33 борби. Шампионът на Полша от 2012 г. показа по-точен мерник в стрелбата от игра – 56% срещу 43% за украинците.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 1 октомври Трефъл Сопот ще се изправи срещу победителя от двойката Академик Пловдив/Ираклис във финала на турнира в София.

СТАТИСТИКА ОТ ДНИПРО – ТРЕФЪЛ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани