20.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНационални отбориДвама от Испания под въпрос за подготовката преди Евробаскет 2022

Двама от Испания под въпрос за подготовката преди Евробаскет 2022

Усман Гаруба и Алберто Абалде се възстановяват от контузии

Двама баскетболисти от Испания са под въпрос за предстоящите изпитания в световните квалификации и на Евробаскет 2022. Усман Гаруба и Алберто Абалде се възстановяват от контузии, а следващият месец ще стане ясно дали ще се включат в подготовката на „Ла Фурия“. 

Руди Фернандес и Серхио Люл ще водят Испания на европейското

„Абалде и Гаруба са контузени, ще видим дали техните клубове ще им дадат разрешение да присъстват на нашите тренировки. Засега те ще продължат да се възстановяват, като се надяваме през август да получат медицинско разрешение за участие в подготовката и след това да попаднат в групата, от която ще бъдат избрани 12-те състезатели, които ще участват на Евробаскет“, казва селекционерът на Испания Серджо Скариоло.

Специалистът уточни, че заради медицински или други причини няма да може да използва баскетболисти като Алекс Абринес, Санти Алдама, Виктор Клавер, Серхи Мартинес, Дани Диет, Пиер Ориола, Рики Рубио и Гилем Вивес.

Испания ще се изправи срещу България, Грузия, Турция, Черна гора и Белгия в група А на европейското първенство, което ще започне на 1 септември и ще приключи на 18 септември.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани