13 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоЕвропаАрмани Милано се похвали с привличането на Никола Миротич (видео)

Армани Милано се похвали с привличането на Никола Миротич (видео)

За първи път в кариерата си черногорецът с испански паспорт ще играе в Италия

Армани Милано обяви по интересен начин новото си звездно попълнение Никола Миротич. От италианския клуб заложиха на математиката, за да представят черногореца с испански паспорт, чийто договор е до 2026 г.

За първи път в кариерата си Никола Миротич ще играе в Италия. Преди това той преминава през испанските Реал Мадрид, Паленсия и Барселона, както и през Чикаго, Ню Орлиънс и Милуоки в НБА.

Играч №1 на Европа за 2020 г. MVP в Евролигата през 2021/2022 и два пъти част от Идеалния отбор. Реализатор №1 на финалите в турнира на богатите през 2022 г. Носител на 2 награди за Изгряваща звезда в същата надпревара.

3-кратен шампион на Испания, където има още 4 Купи на Краля и 2 Суперкупи. 2 пъти е избиран за Най-полезен играч на ACB лигата, както и 2 пъти на финалите.

През миналия сезон Никола Миротич записва средно по 15.4 точки, 4.3 борби и 1.2 асистенции в общо 29 мача на Барселона в Евролигата.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани