18.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияДаниел Клечков: С 29% обща стрелба за нашия отбор много трудно ще...

Даниел Клечков: С 29% обща стрелба за нашия отбор много трудно ще победим

Ние сме млад отбор, правим грешки, но това е начинът момчетата да израстват, коментира треньорът на Черно море Тича

Искам да поздравя нашия отбор, защото след мача с Берое, който беше много слаб и не изглеждахме така, както сме изглеждали до момента, този път имаше енергия, имаше го отборът и на пейката. Много се стараха момчетата, хвърлиха се абсолютно и дадоха всичко от себе си. Проблемът е доста слабата втора част. С 29% обща стрелба за нашия отбор много трудно ще победим. Определено показахме огромно старание, така трябва да играем във всеки един мач“, заяви треньорът на Черно море Тича Даниел Клечков след загубата от Академик Пловдив с 65:83 в мач от 15 кръг в НБЛ.

„Аз вярвам, че нещата в нападение ще се оправят, защото няма как Веселин Георгиев да 0-8 всеки мач, ще бъде по-различно и така ще можем да се зарадваме с някоя друга победа. Отлагането на срещи със сигурност се отразява на отбора, отразява се на игровия ритъм, но гледаме да компенсираме, променяме начина на тренировки, за да можем да бъдем готови за мача. Ние сме млад отбор, правим по 20 грешки и всеки път грешките са фатални, но това е начинът момчетата да израстват, няма друг начин“, добави наставникът на варненци, чийто тим допусна 12-то поражение в шампионата.

Две поред за Академик в НБЛ (видео)

Ето и какво сподели за срещата баскетболистът на Черно море Тича Цветомир Куртев: 

Първото полувреме се държахме по-добре като защита. Второто полувреме се опитахме със зонови преси, с капани да се върнем в мача, но… Успеваемостта ни в нападение беше доста зле. Като цяло нямаше организация в нападение, направихме грешки. Пропуснахме доста контраатаки да направим, крадем топката и не можем да създадем по-добра ситуация и някой да остане сам да вкара.“

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани