18.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияДве поред за Академик в НБЛ (видео)

Две поред за Академик в НБЛ (видео)

Пловдивчани спечелиха във Варна

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Академик спечели за втори пореден път в НБЛ. Селекцията на Йордан Янков се наложи над Черно море Тича с 83:65 като гост в мач от 15 кръг в родния шампионат. Пловдивчани са с баланс от 6-7 и са шести в класирането, докато варненци имат 1 победи и 12 загуби, като са на дъното.

НАЙ-ДОБРИ: Тони Гуджино и Васил Бачев отбелязаха по 15 точки за Академик Пловдив, като първият овладя и 6 борби. Робертс Фрейманис добави 13 и 6 борби. Неманя Бешович се отчете с 12 точки.

Цветомир Куртев единствен завърши с двуцифрен точков актив за Черно море Тича – 17 точки. С по 9 останаха Веселин Георгиев и Иван Спиров, като вторият грабна и 6 борби. Мартин Коцев овладя 12 борби плюс 6 точки и 7 асистенции.

И ОЩЕ: Срещата за „моряците“ пропуснаха Мартин Йорданов и Венелин Христов.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Гостите бяха по-съсредоточени в началото и излязоха напред с 16:9, водени от Тони Гуджино, Робертс Фрейманис, Васил Бачев и Томислав Минков. Варненци отговориха чрез няколко успешни акции на Цветомир Куртев, за да намалят до 19:22 след 10 минути игра. През втория период Академик направи аванса си 13 точки чрез Неманя Бешович, Васил Бачев и Робертс Фрейманис. Черно море Тича отвърна чрез Веселин Георгиев, Михаил Молдов и Цветомир Куртев, за да сведе пасива си до 8 точки, но Академик отново стигна до двуцифрена преднина – 14 точки чрез Николай Николов, Неманя Бешович и Васил Бачев за 46:32. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата варненци се доближиха на 11 точки от съперника чрез Иван Спиров, Михаил Молдов и Веселин Георгиев за 41:52. Васил Бачев с 6 поредни точки прати пловдивчани напред след 63:46. Кош на Иван Спиров постави на таблото 48:63. През последната четвърт Адриян Секулов, Томислав Минков и Робертс Фрейманис не сбъркаха за +19 точки в полза на Академик, което стигна за крайното 83:65.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 29 януари Академик Пловдив ще се изправи срещу Ямбол у дома, докато Черно море Тича ще гостува на Рилски спортист.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани