11.2 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаГермания с нов шампион (видео)

Германия с нов шампион (видео)

Улм спечели първо злато в немската Бундеслига

Германия се сдоби с нов шампион. През 2022/2023 в немската Бундеслига над всички е Улм, който победи Бон със 74:70 като домакин, за да приключи спора за златото с 3-1 победи.

Това е историческа първа титла за „врабчетата“ и вторият им голям трофей след Купата на Германия от 1996 г. За да стигне до титлата, Улм елиминира в плейофите АЛБА Берлин и Байерн Мюнхен.

Яго дос Сантош завърши с 25 точки и 8 асистенции за Улм, като той бе избран и за MVP на финалите. Брандън Пол добави 15. Бруно Кабокло се разписа с 11 точки.

Ти Джей Шортс бе най-резултатен за Бон с 19 точки, 7 борби и 6 асистенции. Джеръми Морган финишира с 13 и 5 борби.

Бон бе напред с 59:51 в края на третия период, но след това ситуацията се промени. Улм направи серия от 18-0, включваща 10 поредни точки на Яго дос Сантош, за да сътвори обрат и да вземе нещата в свои ръце. Гостите все пак намалиха пасива си до 3 точки две минути преди края, но Бруно Кабокло бе точен в края и подсигури успеха на своя тим.

СТАТИСТИКА ОТ УЛМ – БОН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани