13.6 C
София
вторник, април 30, 2024
НачалоБългарияГеорги Глушков прие наградата "Спортен Икар", която Везенков заслужи

Георги Глушков прие наградата „Спортен Икар“, която Везенков заслужи

Баскетболистът на Сакраменто в НБА е отличен в категория "Впечатляващо представяне“

Годишните награди „Спортен Икар“ бяха раздадени на официална церемония. Събитието се състоя по-рано днес в столичен хотел и събра някои от най-добрите спортисти у нас за 2023 г.

Както бе обявено, носител на приза за „Впечатляващо представяне“ е Александър Везенков, заедно със състезателката по фехтовка Йоана Илиева. Заради ангажиментите си с клубния си тим Сакраменто в НБА обаче крилото нямаше как да присъства. От негово име наградата му получи президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков.

Александър Везенков заслужи признанието след много силната година, която изпраща. Той спечели редица отличия и трофеи с клубния си тим Олимпиакос, като стана и MVP на сезона в Евролигата, а след това се превърна и в втория българин в НБА, давайки сериозна заявка и за Спортист на годината.

На церемонията бяха отличени и някои от легендите в спорта у нас, като медал за олимпийска заслуга получи бронзовата медалистка от Игрите в Монреал през 1976 г. Гиргина Скерлатова. 

Наградите „Спортен Икар“ са организирани от Фондация „Български спорт“ и се връчват съвместно с Българския олимпийски комитет.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани