19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияГеорги Глушков: За 3, 5 или 7 минути не можеш да покажеш...

Георги Глушков: За 3, 5 или 7 минути не можеш да покажеш всичко, на което си способен в НБА

Много малко състезатели започват с летящ старт още от първата година, казва още президентът на БФБ

Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков вярва, че състезателят на Сакраменто Александър Везенков трябва да се въоръжи с спокойствие и търпеливо да изчака своя момент в НБА. На церемонията „Спортист на годината“ Глушков получи наградите за №1 на публиката и №1 според журналистите от името на Александър Везенков.

„Печели за втора поредна година. Спечели вота на публиката и на спортните журналисти. През последната година има списък със сериозни успехи. Те ни карат да се чувстваме горди. Баскетболът също е популярен спорт. НБА има влияние върху младите хора, които чакат да се случи нещо позитивно. Баскетболът е много популярна игра и у нас. Обществеността жадува за успехи„, смята той.

Бившият баскетболен национал е съгласен, че класацията за „Спортист на годината“ няма как да угоди на всички.

„Според мен винаги има недоволни от класирането в анкетата „Спортист на годината“. Хубаво е да има „Спортист на годината“ и 9 подгласници, за да няма полемики. Преди бяхме с по-добра енергия и се обичахме повече. Сега времената се промениха и залозите станаха по-големи във всеки един спорт. Трябва да се погледнем себе си първо и тогава другите„, добави той.

Първият българин играл в „лигата на извънземните“ разкри, че от личен опит разбира Везенков, който изпитва неприятното чувство да не може да играе колкото желае, макар да се чувства готов.

Нямам нерви да ги гледам на живо, после е по-лесно. Много малко състезатели започват с летящ старт още от първата година. Може би периодът за адаптация е 3 месеца. Особено адаптацията към треньора, защото той много не обяснява какво трябва да направиш. Говорил съм с Везенков. Усещането е, че може да играе, но няма шанса за момента, което е много неприятно. От опит мога да го споделя. Посъветвах го, да бъде много търпелив и да работи усърдно без емоция. Когато моментът дойде той не трябва да бъде развълнуван, а да бъде себе си. За 3, 5 или 7 минути не можеш да покажеш всичко, на което си способен„, допълни той.

ПрезGoogle
ИзточникБНТ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани