6.4 C
София
неделя, май 12, 2024
НачалоНБАСакраменто победи Голдън Стейт при завръщането си в плейофите на НБА (видео)

Сакраменто победи Голдън Стейт при завръщането си в плейофите на НБА (видео)

"Кралете" не се дадоха на финалния щурм на шампионите

КАКВО СЕ СЛУЧИ: След 17-годишна пауза Сакраменто се завърна с триумф в плейофите на НБА. „Кралете“ отказаха Голдън Стейт със 126:123 у дома и вече водят с 1-0 в серията от първия кръг на елиминациите на Запад.

НАЙ-ДОБРИ: Ди`Арън Фокс реализира 38 точки за Сакраменто и изравно второто най-добро постижение за дебютант в плейофите на НБА, като направи и 5 асистенции. Малик Монк се включи от пейката с 32, като бе безгрешен от фаул линията – 14/14. Трей Лайлс добави 16 точки и 6 борби.

Стеф Къри бе най-добър за Голдън Стейт с 30 точки и 6 борби. Клей Томспън вкара 21. С по 17 точки останаха Джордан Пул и Андрю Уигинс. 

КЛЮЧЪТ: 4 минути преди края на срещата Стеф Къри с тройка изведе гостите напред със 114:112. Кингс обаче отговориха със серия от 7-0, дело на Ди`Арън Фокс, Малик Монк и Домантас Сабонис, за да излязат напред със 119:114. Уориърс намалиха до 2 точки пасива си след далечен снаряд на Стеф Къри за 121:123, но Ди`Арън Фокс и Малик Монк бяха точни в края и фиксираха 126:123 в полза на „кралете“.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до четири успеха от седем срещи. Мач №2 между Сакраменто и Голдън Стейт ще бъде на 18 април. 

СТАТИСТИКА ОТ САКРАМЕНТО – ГОЛДЪН СТЕЙТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани