22.8 C
София
вторник, май 7, 2024
НачалоБългарияГеорги Боянов даде тон на ЦСКА във Варна (видео)

Георги Боянов даде тон на ЦСКА във Варна (видео)

"Червените" прекратиха серия от четири поредни загуби в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: ЦСКА прекъсна серия от четири поредни загуби в НБЛ. Тимът на Росен Барчовски се наложи над Черно море Тича с 99:91 при визитата си в мач от 27 кръг в шампионата при мъжете.

И ОЩЕ: „Червените“ вече са с баланс от 14-13 и са пети в класирането на родния елит, докато селекцията на Кирил Болшаков има 11 успехи и 16 поражения на шестата позиция.

НАЙ-ДОБРИ: Георги Боянов навъртя на сметката на ЦСКА 33 точки плюс 11 борби и 5 асистенции. Александър Радукич добави 23 и 10 борби. Венцислав Петков приключи с 19 точки и 10 асистенции. Камерън Грегъри овладя 10 борби плюс 9 точки.

Иван Спиров бе най-добър за Черно море Тича с 20 точки. Къртис Джоунс го последва с 19 и 6 асистенции. Костадин Лазаров се разписа с 14 точки. Мартин Коцев вкара 11 в добавка към 8 асистенции. С по 10 точки останаха Аверил Угба и Морис Крийк, като първият овладя и 13 борби.

РАЗВИТИЕТО: Двата тима стояха близо един до друг през първото полувреме, като все пак в края му Венцислав Петков, Георги Боянов и Иван Димитров дадоха преднина на ЦСКА за 48:43. След паузата Мартин Коцев и Костадин Лазаров сведоха пасива на варненци до 3 точки, но Венцислав Петков, Камерън Грегъри и Георги Боянов донесоха на „червените“ преднина от 10 точки за 66:56. Домакините не се отказаха и се доближиха за 71:73 след успешни акции на Аверил Угба, Морис Крийк, Иван Спиров и Къртис Джоунс. В последните 10 минути варненци стигнаха до равенство след кош на Иван Спиров, но серия от 12-2 даде ново предимство на ЦСКА за 85:75. Въпреки опитите на „моряците“ да се доближат, столичани издържаха и стигнаха до крайното 99:91.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 6 април ЦСКА ще бъде домакин на Балкан, докато същия ден Черно море Тича ще срещне Спартак Плевен.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА – ЦСКА

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

  1. […] „Изиграхме тактически много правилно мача, с малко изключения. Идеята беше да контролираме играта, да е насочена, да не бързаме, защото Черно море Тича имат много силна транзиция, много силна бърза атака, а ние сме в къс състав и ако играехме глупав баскетбол щеше да бъде проблемно. Това нещо го изпълнихме“, обясни наставникът на ЦСКА Росен Барчовски след успеха над Черно море Тича с 99:91. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани