12.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияАрбитражът намали глоба на Черно море Тича

Арбитражът намали глоба на Черно море Тича

Санкцията бе съкратена до 500 лв.

Арбитражната комисия към БФБ намали стойността на глоба на Черно море Тича, наложена от Дисциплинарно-административния съвет (ДАС) на НБЛ от 21 февруари. Тя бе на стойност 1500 лв. и бе заради „нарушаване на установения ред по време по време на“ мача срещу Берое.

След разгледаното от Арбитража възражение от страна на варненци, санкцията бе съкратена до 500 лв. Ето какво гласи цялото решение:

„На свое заседание Арбитражната комисия към БФБаскетбол разгледа Възражение от 27.02.2023 г. от Черно море Тича срещу Решение от 21.02.2023 г. От заседание на Дисциплинарно-административния съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ), с което на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ е наложено на БК „Черно море Тича“ наказание имуществена санкция в размер на 1500 (хиляда и петстотин) на основание чл. 37, т. 2 от ДАП на НБЛ, за нарушаване на установения ред по време по време на срещата срещу Берое от 16 февруари.

След като се запозна с решението на ДАС на НБЛ, възражението на Черно море Тича и доклада на дежурния представител, Арбитражната комисия при Българската федерация по баскетбол изиска писмени обяснения от старши-съдията на срещата Ивайло Ресиловски. Въз основа на всички документи АК прием, че извършване на нарушение на разпоредбата на чл. 37, т. 2 от ДАП на НБЛ е налице. Върховният орган  в рамките на федерацията постанови също: „Въпреки това, предвид установената фактическа обстановка и обстоятелството, че това е първо подобно нарушение на отбора жалбоподател, наложената глоба е прекомерна, с оглед на което решението на ДАС на НБЛ следва да бъде частично отменено, а на БК „Черно море Тича“ да бъде наложена санкция в размер на 500 лв. (петстотин лева).

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани