15.7 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаГард на Партизан се превърна в герой за 9 минути в Истанбул...

Гард на Партизан се превърна в герой за 9 минути в Истанбул (видео)

Алекса Аврамович донесе успеха на сръбския гранд при визитата му на Фенербахче в първия си мач в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Партизан мина през драма, но оцеля в Истанбул, след като повали Фенербахче след 73:72 при визитата си в мач от 15 кръг в Евролигата. Така сръбският гранд спечели за втори пореден и общо шести път в най-силната клубна надпревара на Стария континент, като има в актива си и 9 загуби, и е 14-ти в класирането. Отборът на Димитрис Итудис пък е с баланс от 10-5 и вече е трети.

НАЙ-ДОБРИ: Кевин Пънтър и Матиас Лесор отбелязаха по 12 точки за Партизан, като донесоха радост на своя треньор Желко Обрадович, който се завърна в Истанбул, където изкара седем сезона начело на „фенерите“. Данте Екзъм добави 10 точки.

Скоти Уилбекин бе най-добър за Фенербахче с 14 точки. ДеШон Пиер се прибра в съблекалнята с 13 и 6 борби. Ник Калатес остана с 11 точки, 7 борби и 7 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Алекса Аврамович се превърна в герой за Партизан. Гардът, който дебютира в турнира на богатите в тази среща, пропускайки предишните му мачове заради контузия в ръката, не трепна от фаул линията три пъти в последните 28 секунди, за да прати успеха в актива на Партизан с крайното 73:72. 28-годишният баскетболист приключи двубоя с общо 6 точки и 3 борби за 9 минути в игра.

Снимка: Еuroleaguebasketball.net

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 29 декември Партизан ще приеме Байерн Мюнхен, докато ден по-късно Фенербахче ще спори с Виртус Болоня.

СТАТИСТИКА ОТ ФЕНЕРБАХЧЕ – ПАРТИЗАН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани