5.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаВезенков измъчи и Цървена Звезда, но Олимпиакос загуби у дома (видео)

Везенков измъчи и Цървена Звезда, но Олимпиакос загуби у дома (видео)

Крилото се отчете с 13 точки за гръцкия гранд

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос претърпяха второ поредно поражение в Евролигата. Българинът и отборът му не успяха срещу Цървена Звезда след 86:90 у дома в мач от 15 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Гръцкият гранд е с баланс от 9-6 и e шести в класирането, докато последният му съперник е на осма позиция с 8 успеха и 7 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Александър Везенков и този път постави името си в графата с най-резултатните на Олимпиакос. Крилото се разписа с 13 точки, 6 борби, 1 асистенция и 2 откраднати топки за 28 минути в игра. При стрелбата си националът бе 5/7 от средно разстояние и 1/4 от тройката.

От неговите съотборници Костас Слукас и Тарик Блек вкараха по 14 точки, като първият направи и 9 асистенции.

Лука Вилдоса бе най-добър за Цървена Звезда с 22 точки и 8 асистенции, като бе 10/11 при стрелбата си от линията за изпълнение на наказателни удари. Филип Петрушев се отчете с 14. Лука Митрович се прибра в съблекалнята с 13 точки и 7 борби.

КЛЮЧЪТ: Александър Везенков и Олимпиакос достигнаха до аванс от 12 точки през първото полувреме, но гостите намалиха до 41:45 на голямата почивка. След паузата „звездашите“ вдигнаха оборотите и чрез Неманя Недович и Лука Вилдоса излязоха напред с 65:62.

В последната част преднината на отбора на Душко Иванович стана двуцифрена, но домакините отказаха да се предадат и чрез Александър Везенков и Янулис Ларенцакис сведоха пасива си до 2 точки. Двата отбора си размениха по още няколко коша преди 4 успешни наказателни удара на Лука Вилдоса да сложат точка на спора.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 30 декември Александър Везенков и Олимпиакос ще излязат срещу Панатинайкос в гръцкото дерби на 16 кръг в Евролигата, докато Цървена Звезда ще приеме Барселона.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани