9.2 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългари в чужбинаЛичен рекорд и високи оценки за Везенков след дербито срещу ПАО в...

Личен рекорд и високи оценки за Везенков след дербито срещу ПАО в Гърция

"Впечатляващ", "невероятен" и "отличен", така определят българина в южната ни съседка

Александър Везенков бе с основна заслуга за успеха на Олимпиакос над Панатинайкос с 68:62 в дербито на кръгa в гръцкото първенство. С тази победа българинът и отборът му се изкачиха еднолично първи в класирането на шампионата на южната ни съседка.

Aлександър Везенков заблестя в дербито на Гърция (видео)

В двубоя срещу „детелините“ Александър Везенков овладя 15 борби (б.а. – 11 от които в защита), като подобри личния рекорд в кариерата си. Предишното най-добро постижение на 206-сантиметровото крило са 14 отскочили от двата ринга топки срещу ПАОК като играч на Арис през 2014/2015.

Във вчерашния мач Александър Везенков премина границата от 700 борби в гръцкия шампионат, както и бариерата от 100 откраднати топки като професионалист. Срещу ПАО 26-годишният баскетболист отбеляза 13 точки, което му донесе четвърти дабъл-дабъл през този сезон.

Медиите в южната ни съседка пък поставиха високи оценки на Александър Везенков след сблъсъка от 21 кръг в местния елит. Впечатляващ„, „невероятен“ и „отличен“ са само част от епитетите, използвани по адрес на носителя на Купата на Гърция с Олимпиакос. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани